Нардепці Федині вручили обвинувачення через погрози Зеленському
Нардепці Федині вручили обвинувачення через погрози Зеленському

Нардепці Федині вручили обвинувачення через погрози Зеленському

Народній депутатці з фракції "Європейська солідарність" Софії Федині вручили обвинувальний акт у "справі Зеленського".

Про це повідомили у пресслужбі політсили, цитуючи нардепку.

"Насправді цей обвинувальний акт є підсумком так званого процесу слідства, після вручення обвинувального акту справа передається безпосередньо до суду. У нас із Марусею (волонтерка Маруся Звіробій - прим.ред.) та іншими фігурантами подібних "справ" була все-таки думка, що президенту не захочеться бути попущеним до рівня потерпілого, що, можливо, його хтось підставив. Але наразі справа передається до суду і до цього суду має прийти потерпілий і він має заявити, чим же ж ми його так налякали, що йому було так страшно, і в чому є в наших словах загроза його життю", – заявила Федина.

За словами нардепки, у її справі були задіяні значні державні ресурси у той час, коли країна потребує захисту на фронті.

"Хочу наголосити, за які слова мені інкримінується злочин – це є три фрази "А знаєш, там стріляють", "А знаєш, там розриваються гранати", "Хтось думає, що він безсмертний". Тобто оці три речі, які безпосередньо стосуються відведення військ в Золотому, після чого були захоплені і наші позиції, і загинули військовослужбовці, в результаті тих відведень створені нові мінні поля, сепари захопили наші позиції, виявляється там не стріляють, виявляється це є погроза", – зазначає вона.

Окремо Федина запевнила, що процес буде повернуто в інший бік.

"Ми будемо судити президента Зеленського як потерпілого, ми будемо судити ДБР і Генеральну прокуратуру як тих, які зрадили Україну", – застерегла народна депутатка. 

Нагадаємо, раніше нардепка від "Європейської солідарності" Софія Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій організували відеотрансляцію, в якій різко розкритикували манеру спілкування президента Зеленського з ветеранами, які приїхали до селища Золоте перед розведенням військ.  У ролику Федина натякнула, що поруч із Зеленським може "вибухнути граната, обстріли бувають випадково...".  Своєю чергою волонтерка Звіробій була більш емоційною у висловах. "Ти завдаєш такої шкоди, що всі бажають, щоб ти здох, і просто обговорюють, яким чином: або тебе повісити краще, або застрелити, або граната вибухне десь. Я тобі обіцяю, тебе хтось підірве там". 

Після цього проти Федини та Звіробій було відкрито кримінальне провадження за фактом погрози вбивством щодо президента України (ч.1 ст.346 Кримінального кодексу України). 

26 листопада Державне бюро розслідувань скерувало до Генпрокуратури проєкти повідомлення про підозру та подання на зняття депутатської недоторканностіз нардепки від "Європейської солідарності" Софії Федини у справі про погрозу вбивством президенту України Володимиру Зеленському. 

Источник материала
loader
loader