19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Колишній член наглядової ради "Укренерго" Підлісецький має намір судитися, щоб поновити себе на посаді
Колишній член наглядової ради "Укренерго" Підлісецький має намір судитися, щоб поновити себе на посаді

Колишній член наглядової ради "Укренерго" Підлісецький має намір судитися, щоб поновити себе на посаді

Колишній член наглядової ради оператора Об'єднаної енергосистеми України - державної компанії "Укренерго" Лев Підлісецький має намір звернутися до суду, щоб відновити себе на посаді з метою очистити свою репутацію.

Про це він повідомив на пресконференції, у середу, 29 липня, передає "УНІАН".

Підлісецького звільнили з посади після поширення інформації про його можливий конфлікт інтересів.

"Ми напрацьовуємо з адвокатами позицію, аби, найперше, відновити себе на роботі. Не питання в тому, що я хочу далі там працювати, а питання в тому, що це кидає тінь на мою репутацію, хоча я знаю, що там немає ніяких підстав. Це головна мета", - заявив він.

Також Підлісецький назвав фейком інформацію про його зв'язки з компанією "Південьзахіделектромережбуд" і лобіювання її інтересів на посаді члена наглядової ради "Укренерго". За його словами, він припинив роботу в цій компанії ще 2014 року, коли став народним депутатом України.

У той же час Підлісецький заявив, що його звільнили через те, що він на засіданні наглядової ради порушив питання про можливий конфлікт інтересів топ-менеджменту компанії. Він зазначив, що дані про можливий конфлікт інтересів і зв'язках топ-менеджменту "Укренерго" з підрядною компанією "Хорос" були у звіті аудиторської компанії KPMG, який був представлений на засіданні наглядової ради 3 липня 2020 року.

Але, як заявив Підлісецький, в результаті цей звіт не був переданий в правоохоронні органи для розгляду, а його самого звільнили. За його словами, це може бути пов'язано з тим, що зараз проходить відбір на посаду голови "Укренерго", на яку претендують, зокрема, діючі члени правління компанії.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны