"Наш бізнес – смерть": затримані у Білорусі бойовики воювали на Донбасі
"Наш бізнес – смерть": затримані у Білорусі бойовики воювали на Донбасі

"Наш бізнес – смерть": затримані у Білорусі бойовики воювали на Донбасі

У Білорусі затримали 33 бойовиків, які нібито мали дестабілізовувати ситуацію в країні напередодні виборів. Серед них є члени приватної військової компанії "Вагнер" і зрадники України, які воювали на Донбасі за Росію.

Білоруська державна інформагенція БЕЛТА опублікувала список імен затриманих. Дані деяких бойовиків внесено в українську базу "Миротворець".

Зокрема, в переліку затриманих зазначено Олега Дригу, який воював на Донбасі на боці терористів. Також серед затриманих є російські найманці Сергій Щербаков і Тахір Бахтігараєв.

Російське видання "Фонтанка" пише, що мінімум шестеро з затриманих бойовиків воювали в рядах терористів:

  • уродженець Донецька Олега Дрига,
  • Геннадій Фетисов, теж із Донецька, колишній беркутівець, командувач "Оплоту"
  • уродженець Слов'янська Максим Кошман з позивним "Коршун",
  • Павло Нижник з Макіївки,
  • Ігор Шеломенцев з Улан-Уде,
  • Тахір Бахтігараев з Пермі.

Із повним списком затриманих у Білорусі, що налічує 33 бойовиків, можна ознайомитися за посиланням.

Затримані в Білорусі бойовики, що є базі "Миротворця" / Скриншоти із lite.myrotvorets.center

"Наш бізнес – смерть": затримані у Білорусі бойовики воювали на Донбасі - Фото 1 "Наш бізнес – смерть": затримані у Білорусі бойовики воювали на Донбасі - Фото 2 "Наш бізнес – смерть": затримані у Білорусі бойовики воювали на Донбасі - Фото 3 "Наш бізнес – смерть": затримані у Білорусі бойовики воювали на Донбасі - Фото 4 "Наш бізнес – смерть": затримані у Білорусі бойовики воювали на Донбасі - Фото 5 "Наш бізнес – смерть": затримані у Білорусі бойовики воювали на Донбасі - Фото 6

Що таке ПВК "Вагнера"?

Це російська військова структура, що формується з найманців. Була створеною у 2013 році та за цей час брала участь у бойових діях у низці "гарячих точок". Зокрема, найманці "Вагнера" воювали на Донбасі на боці Росії, в Сирії на боці союзника Росії режиму Асада, а також у Судані.

Росія не визнає найманців на офіційному рівні, проте у російських ЗМІ організація згадуєтья як приватна військова компанія під командуванням підполковника ЗС РФ у відставці Дмитра Уткіна, більш відомого за позивним "Вагнер".
Теги по теме
Новости Украины Беларусь Война на Донбассе Протесты в Беларуси Вероника Климска Пророссийские боевики
Источник материала
loader
loader