На Донбасі бойовики здійснили дві провокації: по обіді обстрілів не було
На Донбасі бойовики здійснили дві провокації: по обіді обстрілів не було

На Донбасі бойовики здійснили дві провокації: по обіді обстрілів не було

Станом на 17:00 30 липня бойовики, підтримувані Росією, двічі порушили режим припинення вогню на Донбасі. Для провокації українських захисників біля Оріхового окупанти застосували стрілецьку зброю, а неподалік Новотошківського додався ще й пострілз підствольного гранатомету.

Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу Об'єднаних сил.

Вогневі провокації були неприцільними, тому українські воїни не відкривали вогню у відповідь. Втрат, внаслідок ворожих обстрілів, немає. У смугах відповідальності більшості бойових бригад обстрілів з боку противника не зафіксовано, додають у штабі ООС. 

Зазначимо, що у Міноборони вже повідомляли про два обстріли з боку окупантів з півночі станом на 12:00 четверга. Отже увесь цей час до 17:00 обстрілів не було. 

Крім українських військовослужбовців у районі проведення операції належно виконують завдання й інші підрозділи Об’єднаних сил. Так, 94 невідомих вибухових пристрої знайшли підрозділи ДСНС під час розмінування за заявками мешканців прифронтових населених пунктів Донбасу. За розпорядженням командувача ООС, за поточну добу було проведено розмінування площі близько 6 гектарів. 

Крім цього, рятувальники ООС ремонтують пошкоджені внаслідок артилерійських обстрілів попередніх років будинки виконуючи складні будівельні роботи, за зверненнями місцевих адміністрацій. Особовий склад ООС також надав медичну та іншу допомогу 44 громадянам України на контрольних пунктах в'їзду-виїзду.

Нагадаємо, 29 липня ворог один раз порушив режим припинення вогню, здійснивши провокативний постріл з підствольного гранатомету біля населеного пункту Новолуганське. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали і втрат не зазнали. 

Источник материала
loader
loader