Кандидатів у президенти Білорусі терміново виликали в ЦВК: що відомо
Кандидатів у президенти Білорусі терміново виликали в ЦВК: що відомо

Кандидатів у президенти Білорусі терміново виликали в ЦВК: що відомо

ЦВК Білорусі терміново викликав усіх зареєстрованих кандидатів у президенти на зустріч із очільницею комісії Лідією Єрмошиною. Захід мав розпочатися 30 липня о 8:55.

Термінова зустріч із кандидатами в президенти в ЦВК Білорусі

Про те, що його викликають у Центрвиборчком, повідомив голова партії Білоруська соціал-демократична "Грамада", кандидат у президенти Білорусі Сергій Черечень. Відповідний допис з’явився на його фейсбук-сторінці.

"У четвер, 30 липня, о 8:55, всіх кандидатів запрошують в ЦВК. Навіщо? Дізнаємося 30 липня", – зазначив політик.

У коментарі TUT.BY Черечень розповів, що йому про це повідомили телефоном.

З якої причини Лідія Єрмошина всіх збирає, не сказали, чому в такому авральному режимі – теж. Просто сказали, що в терміновому порядку поставили завдання завтра вранці всіх зібрати,
– повідомив кандидат у президенти Білорусі.

Окрім Череченя, аналогічні запрошення отримали ще три кандидати в президенти – дружина затриманого блогера та активіста Світлана Тіхановська, ексдепутат Ганна Канопацька та співголова об'єднання "Говори правду" Андрій Дмитрієв.

У ЦВК Білорусі, зі свого боку, підтвердили журналістам, що кандидатів дійсно збирають на зустріч з Лідією Єрмошиною. Порядок денний зустрічі назвати не змогли.

До слова, приблизно о 8:50 30 липня білоруське опозиційний канал Белсат опублікував світлину Єрмошиної, як та заходить до будівлі білоруського Центрвиборчкому. Згодом до ЦВК прийшли усі кандидати.

Кандидатів у президенти терміново викликали в ЦВК Білорусі: відео 

Основне про вибори президенти Білорусі

  • Волевиявлення білоруського народу заплановано на 9 серпня.
  • Участь у виборах беруть 5 кандидатів. Окрім вищезазначених осіб, також заявив про бажання вкотре посперечатися за головне крісло чинний президент Олександр Лукашенко. Він балотуватиметься на 6 термін.
  • Його основні суперники – Віктор Бабарика та Валерій Цепкало – не змогли пройти реєстрацію в ЦВК. Більше того, щодо Бабарика порушили кримінальну справу про відмивання грошей, ухилення від сплати податків і дачі хабара.
  • Вибори президента Білорусі супроводжуються масштабними мітингами опозиції, протестами проти чинної владита затриманнями неугодних режиму Лукашенка людей: від мітингувальників до політиків.
Теги по теме
Беларусь Андрей Шляхтин
Источник материала
loader
loader