Луцький терорист у СІЗО оголосив голодування "через порушення його прав" - ЗМІ
Луцький терорист у СІЗО оголосив голодування "через порушення його прав" - ЗМІ

Луцький терорист у СІЗО оголосив голодування "через порушення його прав" - ЗМІ

Максим Кривош, який 21 липня захопив автобус у центрі Луцька і наразі перебуває у СІЗО, оголосив голодування. Таким чином луцький терорист протестує проти, за його словами, неналежних умов утримання.

Про це повідомив адвокат Кривоша Сергій Тиможинський у коментарі ВолиньPost.

Як зазначив адвокат, Кривош оголосив голодування учора, 30 липня. Ув’язнений протестує проти умов утримання його у слідчому ізоляторі, які вважає неналежними.

Тиможинський повідомив, що Кривош вирішив голодувати через порушення його прав, зокрема через невмотивоване, на його переконання, застосування кайданок. Адвокат запевняє, що перші три дні перебування у СІЗО спецзасобів не застосовували, однак зараз кайданки одягають щоразу, коли випускають із камери. Мовляв, тепер у слідчому ізоляторі Кривоша утримують вже як засудженого, а не як ув'язненого. 

Також захисник Кривоша повідомляє, що його підзахисному не дають змінного одягу, хоча він був серед вилучених при затриманні речей. Тому Кривош, за словами адвоката, пере свої речі в умивальнику.

Водночас у пресслужбі прокуратури області зазначають, що прокурори систематично відвідують СІЗО - жодних скарг від ув’язненого на режим чи умови утримання не надходили.

Нагадаємо:

  • 21 липня у Луцьку Максим Кривош 12 годин утримував 13 заручників у захопленій маршрутці. Серед них були вагітна жінка, дитина та люди літнього віку.
  • Терорист здався близько десятої вечора. Заручників відпустили. 
  • 23 липня суд обрав запобіжний захід Максиму Кривошу у вигляді тримання за ґратами щонайменше два місяці. 

Відео Ймовірного спільника луцького терориста відправили на два місяці за ґрати

Два місяці за ґратами або застава у 175 тисяч гривень. Такий запобіжний захід харківський суд обрав 43-річному Дмитру Михайленку. Поліція називає його імовірним спільником луцького терориста. Хоча закидають харків'янину лише "незаконне поводження зі зброєю". Вдома у нього знайшли гранати, пістолети, патрони та гвинтівку. Тривалий час підозрюваний надсилав посилки до багатьох українських міст. Зокрема і в Луцьк Максиму Кривошу, що захопив заручників на початку тижня. Натомість харків'янин твердить, що надсилав Кривошу старовинні монети. А той підмінив антикваріат та відправив йому назад до Харкова підробку. Сам затриманий запевняє: Кривоша не знав, до теракту не причетний, зброю, тим більше поштою, нікому не відсилав.  

Ймовірного спільника луцького терориста відправили на два місяці за ґрати

 

Источник материала
loader
loader