Україна разом з Білоруссю до листопада проводитимуть спільну прикордонну операцію
Україна разом з Білоруссю до листопада проводитимуть спільну прикордонну операцію

Україна разом з Білоруссю до листопада проводитимуть спільну прикордонну операцію

Україна та Білорусь будуть проводити спільну прикордонну спецоперацію, яка розпочалася в липні й триватиме до кінця жовтня. 

Про це 31 липня повідомили у пресслужбі ДПСУ.

На українсько-білоруській ділянці державного кордону з середини липня цього року розпочалась спільна спеціальна прикордонна операція "Зубр-2020". Прикордонники говорять, що спільні заходи між прикордонниками України та Республіки Білорусь відбуваються на регулярній основі щороку за домовленістю прикордонних відомств.

"Після підготовчого етапу наразі проходить основний етап операції. Зокрема, відбуваються оперативно-розшукові, профілактичні, режимні та інші заходи як поза пунктами пропусків, так і в них щодо виявлення та припинення протиправної діяльності на державному кордоні. Забезпечується моніторинг обстановки в прикордонних районах та на шляхах міжнародного сполучення. До патрулювання державного кордону, окрім прикордонних нарядів, залучається пілотована та безпілотна авіація", - йдеться в повідомленні.

Крім того, вчора прикордонники Білорусі поінформували Державну прикордонну службу України про те, що органами Державного прикордонного комітету РБ проводяться заходи з посилення прикордонного режиму на спільній ділянці кордону.

Нагадаємо:

  • У ніч проти 29 липня під Мінськом затримали 32 бойовиків російської приватної військової кампанії "Вагнера", яку називають підконтрольною Кремлю. ПВК нібито мала намір дестабілізувати ситуацію в країні. 
  • Після цього президент Олександр Лукашенко терміново скликав засідання Радбезу і звинуватив росЗМІ у "пурзі".
  • Ввечері 29 липня у Білорусі затримали російського політтехнолога Віталія Шклярова. Він нібито "впроваджував у передвиборні штаби кандидатів своїх агентів". 

Відео Україна готує запит на екстрадицію затриманих у Білорусі вагнерівців

Повернути зрадників додому. Україна готує запит на екстрадицію затриманих у Білорусі вагнерівців. Передусім тих, хто має український паспорт. Понад три десятки російських найманців неподалік Мінська білоруські правоохоронці затримали в середу. Усі вони - представники приватної військової кампанії Вагнера, які ведуть бойові дії по всьому світу, і яких пов'язують із Путіним. Серед затриманих - жителі окупованих Донецька й Криму. У Мінську певні - бойовики мали дестабілізувати ситуацію в країні під час виборів президента. Міноборони країни терміново перекинуло додаткові війська на кордон із Росією. Москва традиційно не визнає, що йдеться про російських найманців. Київ тим часом заявляє - серед затриманих  багато бойовиків, що воювали проти українського війська на Донбасі. В українському РНБО - сподіваються на їхню швидку екстрадицію.

Україна готує запит на екстрадицію затриманих у Білорусі вагнерівців
Источник материала
loader
loader