19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Укренерго" вимагає через арбітраж компенсації від РФ за захоплення активів в Криму
"Укренерго" вимагає через арбітраж компенсації від РФ за захоплення активів в Криму

"Укренерго" вимагає через арбітраж компенсації від РФ за захоплення активів в Криму

В Парижі арбітражний суд почав розгляд справи щодо незаконного захоплення Російською Федерацією інфраструктурних об'єктів держкомпанії НЕК "Укренерго" на території Криму.

Про це повідомила пресслужба "Укренерго".

Так, "Укренерго" вимагає компенсації за порушення Росією угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Росії про заохочення і взаємний захист інвестицій від 1998 року, а саме за захоплення Росією під час анексії Криму магістральних мереж та інших об'єктів, що належать "Укренерго".

Також до вимог входить компенсація збитку від незаконної експропріації інвестицій "Укренерго" в Криму і порушення зобов'язань гарантувати повний та безумовний правовий захист.

Арбітражний суд відмовив російській стороні в клопотанні про можливість подати запит на поділ провадження на етап визначення юрисдикції справи і етап розгляду по суті до того, як НЕК "Укренерго" подасть до суду свою розгорнуту позовну заяву. Процесуальний календар для арбітражу буде встановлено після того, як суд ухвалить рішення про необхідність поділу справи на етапи.

Відео Конкурс на директора "Укренерго" є незаконним, а всередині установи панує корупція - Підлісецький

Конкурс на директора "Укренерго" є незаконним, а всередині установи панує корупція - про це заявляють колишні працівники установи. Зокрема, ексчлен Наглядової ради Лев Підлісецький. Минулого тижня його звільнили після поширення інформації щодо нібито лобіювання ним інтересів певної компанії. Сам Підлісецький цю інформацію називає фейком і каже, що у суді оскаржуватиме своє звільнення, яке насправді відбулося через те, що він сам намагався викрити факти корупції в "Укренерго". Окрім цього, за словами Підлісецького, на конкурсі на заміщення посади керівника "Укренерго" чинне керівництво в ручному режимі усуває усіх кандидатів, які заявляють про використання корупційних схем в державній компанії.  

Раніше повідомлялося, що колишній член наглядової ради оператора Об'єднаної енергосистеми України - державної компанії "Укренерго" Лев Підлісецький має намір звернутися до суду, щоб відновити себе на посаді з метою очистити свою репутацію.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны