Будівництво "Північного потоку-2": Польща оштрафувала "Газпром" на $57 млн
Будівництво "Північного потоку-2": Польща оштрафувала "Газпром" на $57 млн

Будівництво "Північного потоку-2": Польща оштрафувала "Газпром" на $57 млн

Польща оштрафувала російський "Газпром" на $57 млн ​​за небажання співпрацювати з ним по розслідуванню щодо проекту "Північного потоку-2" (Nord Stream-2).

Про це повідомило польське відомство, передає "Інтерфакс-Росія".

Повідомляється, що накладення штрафу польським антимонопольним регулятором UOKiK пов'язано з проведеним розслідуванням, що стосуються створення консорціуму, що фінансує будівництво газопроводу "Північний потік-2" без "необхідної" (як вважає польський регулятор) на те згоди UOKiK.

UOKiK пред'явив звинувачення шести компаніям: "Газпрому", Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall Dea. "В ході цього розгляду голова UOKiK звернувся за документами, що стосуються справи, також до "Газпрому", однак компанія відмовилася надати інформацію, важливу для розгляду справи, який проводиться", - повідомляє польське відомство.

Слід повідомити, що Антимонопольний орган Польщі у 2018 році ініціював розслідування щодо передбачуваної концентрації ПАТ "Газпром" і європейських партнерів-кредиторів в ході реалізації проекту "Північний потік-2" (на підставі "створення спільного підприємства без отримання попередньої згоди президента UOKIK").

На початку 2020 року UOKiK звернувся до "Газпрому" з вимогою надати документи, що мають відношення до справи. "Йшлося про контракти, укладені дочірньою компанією" Газпромa "з іншими компаніями, які фінансують будівництво" Північного потоку-2". Стосувалося це, перш за все, контрактів на транспортування, розподіл, продаж, постачання і зберігання газового палива. Незважаючи на покладений обов'язок співпрацювати з UOKiK, компанія не надала таку інформацію", - йшлося у пресрелізі відомства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Польщі плани будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" вважають "оплатою європейськими грошима зброї для Путіна". Проект "Північний потік-2", який прокладають до Німеччини по дну Балтійського моря, коштує 11 мільярдів доларів і готовий на 90%. Незавершену частину повинні добудувати у датських водах.

Відео США готові ввести нові санкції проти газогону "Північний потік-2"

Нові санкції проти газогону "Північний потік-2" готові ввести Сполучені Штати. З такою ініціативою виступив конгрес США. Обмеження мають поширитися з компаній, що будують газогін, на чимало інших. У Німеччині через цю звістку стривожені, а представник компаній "Газпрому" ексканцлер Гергард Шредер вимагає від ЄС ввести відповідні антиамериканські санкції. Чи підуть на це в Берліні – у сюжеті.

США готові ввести нові санкції проти газогону "Північний потік-2"
Источник материала
loader
loader