"Північний потік-2": Польща оштрафувала "Газпром" на 57$ млн
"Північний потік-2": Польща оштрафувала "Газпром" на 57$ млн

"Північний потік-2": Польща оштрафувала "Газпром" на 57$ млн

Польський антимонопольний регулятор UOKiK оштрафував "Газпром" за небажання співпрацювати з ним щодо розслідування проекту Nord Stream 2 на 213 млн злотих ($57 млн), повідомило польське відомство.

Накладення штрафу пов'язано з проведеним розслідуванням, що стосується створення консорціуму, який фінансує будівництво газопроводу "Північний потік-2" без необхідної на те згоди UOKiK.

UOKiK пред'явив звинувачення шести компаніям: "Газпрому", Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall Dea.

"Упродовж цього розгляду голова UOKiK звернувся за документами, що стосуються справи, також до "Газпрому", однак компанія відмовилася надати інформацію, важливу для проведеного розгляду", – зазначили в польському відомстві.

Незважаючи юридичний обов’язок співпрацювати з головою UOKiK, компанія не надала необхідну інформацію, зокрема й після порушення в травні справи в зв’язку з відсутністю співпраці, що мало стати для компанії попереджувальним сигналом.

"Порушення законодавства Польщі – країни-члена Європейського союзу – пов’язане з передбаченими в ньому фінансовими санкціями.

На мою думку, це було навмисною дією, метою якої було перешкодити проведенню розслідування.

У зв’язку з цим ухвалили рішення накласти на "Газпром" штраф у розмірі майже 213 млн злотих.

Це максимальна санкція, передбачена законодавством за неподання інформації на вимогу голови UOKiK, що еквівалентно 50 млн євро", – пояснив голова UOKiK Томаш Хрустни.

У відомстві наголосили, що "Газпром" навіть не звернувся по дозвіл на передачу інформації до російського Міністерство енергетики.

"Відсутність звернення за дозволом свідчить про те, що "Газпром" узагалі не збирався відповідати на вимоги голови UOKiK", – додавли в регуляторі.

Источник материала
loader
loader