Посадовець Мінветеранів вимагав від пораненого в ООС військового понад 360 тис. гривень
Посадовець Мінветеранів вимагав від пораненого в ООС військового понад 360 тис. гривень

Посадовець Мінветеранів вимагав від пораненого в ООС військового понад 360 тис. гривень

КИЇВ. 4 серпня. УНН. У Луганській області посадовець Мінветеранів вимагав від пораненого в ООС військового понад 360 тис. гривень за встановлення групи інвалідності. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора, передає УНН.

"За процесуального керівництва прокуратури Луганської області викрито злочинну схему вимагання та одержання від учасника бойових дій неправомірної вигоди за вирішення питання щодо встановлення групи інвалідності з подальшим отриманням одноразової грошової допомоги (ч. 3 ст. 369-2 КК України)", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, посадовець відділу Міністерства у справах ветеранів України в Луганській області організував корупційну схему та залучив до неї посередника.

"Вони вимагали від пораненого у районі проведення ООС колишнього військовослужбовця ЗСУ кошти за вплив на компетентних службових осіб для встановлення групи інвалідності за бойові травмування та отримання одноразової грошової допомоги. "Винагорода" учасникам схеми складалася з двох частин: неправомірної вигоди у розмірі 4,5 тис. доларів США та близько 240 тис. грн – 50 % від виплати, які потерпілий мав віддати після її отримання", – повідомляють в Офісі Генпрокурора.

Зазначається, що посередника затримали під час отримання частини грошей у сумі 3,5 тис. доларів.

"На даний час обом особам повідомлено про підозру у зловживанні впливом. Затриманому фігуранту з урахуванням стану здоров’я обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу співробітнику відділу Міністерства у справах ветеранів України у Луганській області", – додали в ОГПУ.

Як повідомляв УНН, у Полтаві співробітники Державного бюро розслідувань і поліції вимагали 80 тис. доларів за тиск на слідчих.

Теги по теме
ООС взятка
Источник материала
loader
loader