Від початку режиму припинення вогню бойових втрат і поранених військовослужбовців немає - ООС
Від початку режиму припинення вогню бойових втрат і поранених військовослужбовців немає - ООС

Від початку режиму припинення вогню бойових втрат і поранених військовослужбовців немає - ООС

Від початку вступу в діюрежиму припинення вогню дев'яту добу поспіль  бойових втрат та поранених зі складу Об’єднаних сил немає.

Про це йдеться у ранковому зведенні Операції об’єднаних сил.

За минулу добу було зафіксовано три обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації. Зранку один провокативний постріл зі станкового протитанкового гранатомету ворог здійснив біля Південного, а в обідню пору декілька неприцільних пострілів зі стрілецької зброї було чутно неподалік Мар’їнки. Ще один постріл із підствольного гранатомету пролунав поблизу Майорська.

"На усіх інших ділянках фронту режим припинення вогню зберігався у повній мірі. Військовослужбовці Об’єднаних сил на свідомі провокації з боку противника вогонь у відповідь не відкривали", - йдеться у повідомленні. 

Під час розмінуваннчя прифронтових населених пунктів Донбасу підрозділи ДСНС знайшли 40 невідомих вибухових пристроїв. Загалом за розпорядженням Командувача Об’єднаних сил тільки за минулу добу було проведено розмінування площі майже 2 гектари.

\Слід зауважити, що від початку проведення ООС піротехнічні підрозділи обстежили 8 тисяч гектарів території та 23 гектара акваторії, вилучили та знешкодили більше 45 тисяч вибухо-небезпечних предметів.

За заявками місцевих адміністрацій, рятувальники ремонтують пошкоджені внаслідок артилерійських обстрілів попередніх років будинки виконуючи роботи різного ступеня важкості. ЗВід початку проведення ООС було відновлено 890 таких будинків.

Як повідомлялося, за даними Головного ситуаційного центру при Раді національної безпеки і оборони України,режим припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня 2020 року виконується. Поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру. 

Источник материала
loader
loader