Два кораблі з України могли постраждати від вибуху в Бейруті
Два кораблі з України могли постраждати від вибуху в Бейруті

Два кораблі з України могли постраждати від вибуху в Бейруті

Українські кораблі MERO STAR та RAOUF H були недалеко від місця вибуху в порту Бейрута. Зі сервісу MarineTraffic відомо, що постраждати могли 5 суден, зокрема й українські.

Кораблі з України в Бейруті: що відомо

Однак наскільки постраждали кораблі та чи є жертви – наразі не відомо, повідомив у твіттері співзасновник Tanker Trackers Самір Мадані.

Спочатку Мадані опублікував інформацію, що два кораблі з України нещодавно прибули до порту і "могли перевозити будь-який товар, зокрема й феєрверки".

Згодом аналітик видалив пост та попросив вибачення. Він повідомив, що кораблі, ймовірно, постраждали і до вибуху не мають жодного стосунку.

За словами співзасновника Tanker Tracker, на кораблі з Маріуполя могло бути зерно.

Що показує MarineTraffic

З інформації на сервісі відомо, що від вибуху могли постраждали 5 суден. Серед них – два тих, які прибули з України – MERO STAR та RAOUF H.


У результаті вибуху могли постраждати 5 суден / Скриншот з MarineTraffic

На сайтах Vesselfinder та MarineTraffic, які відстежують місце розташування кораблів, зазначено, що українські судна справді стоять недалеко від порту.


Українські кораблі у порту Бейрута / Скриншот зі сайту MarineTraffic "УП"

Вибухи в Бейруті: що відомо

  • У столиці Лівану 4 серпня прогриміли два потужних вибухи.
  • Пошкоджені будівлі, по всьому місту в будинках розбиті вікна. Відомо про щонайменше 6 загиблих, тисячі людей отримали поранення.
  • На місці працюють екстрені служби.
  • Вибух був настільки потужним, що хвиля від нього дійшла до Кіпру, який розташований за 250 кілометрів від столиці Лівану.
  • Армія патрулює райони міста, які постраждали від вибухів у портовій зоні.
  • Точна причина вибуху наразі невідома. ЗМІ повідомляють, що йдеться про займання піротехніки на складі в порту. У МВС Лівану кажуть, що вибухнула аміачна селітра, яку конфіскували ще 9 років тому.

OK, had a closer look at Mariupol, Ukraine. Seems to be grain silos. These vessels weren't the source of anything explosive other than that they most likely blew up and made things worse. pic.twitter.com/OKS1K5QpHn

— Sam (@Samir_Madani) August 4, 2020
вибухи>

вибухи>
Теги по теме
Новости Украины Наталия Пристанская
Источник материала
loader
loader