ЦВК прийняла вже понад 15 тис. подань щодо кандидатур до складу виборчих комісій
ЦВК прийняла вже понад 15 тис. подань щодо кандидатур до складу виборчих комісій

ЦВК прийняла вже понад 15 тис. подань щодо кандидатур до складу виборчих комісій

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Центральна виборча комісія з 27 липня по 4 серпня прийняла понад 15 тис. подань щодо кандидатур до складу обласних, районних, міських, а також районних в місті Києві виборчих комісій. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ЦВК.

"ЦВК відповідно до Виборчого кодексу України у процесі підготовки до місцевих виборів 25 жовтня 2020 року організувала приймання з 27 липня до 5 серпня 2020 року включно подань щодо кандидатур до складу територіальних виборчих комісій… За цей час (до 4 серпня включно) всього прийнято до розгляду та подальшого опрацювання понад 15 тис. подань щодо кандидатур до складу обласних, районних, міських, районних в місті Києві виборчих комісій (ч. 4 ст. 203). Близько 7500 із них вже введено в базу ІАС "Вибори" (станом на 13:00 5 серпня). Лише за 4 серпня до Комісії надійшло близько 6500 подань", - йдеться у повідомленні.

Як вказано, сьогодні, 5 серпня, прийом документів буде здійснюватись до 24:00.

Крім того, Комісія Секретаріату ЦВК збільшила кількість фахівців, які приймають документи, з 15 до 30 осіб у зв’язку зі збільшенням кількості відвідувачів із документами

"На жаль, далеко не всі документи, що подають, оформлені належним чином і надаються у повному обсязі. Саме ця обставина у рази збільшує час на їх прийняття. З деякими відвідувачами доводиться працювати до двох годин, що не може не впливати на швидкість цього процесу", - зауважили у ЦВК.

Всього ЦВК до 10 серпня 2020 року повинна сформувати 532 територіальних виборчих комісій: 22 обласних, 119 районних, 381 міських, 10 районних у місті Києві, додали у комісії.

Нагадаємо, раніше у ЦВК назвали особливості осінніх місцевих виборів.

Теги по теме
выборы ЦИК
Источник материала
loader
loader