Корупція в Укравтодорі: у Польщі арештували 4-го фігуранта справи
Корупція в Укравтодорі: у Польщі арештували 4-го фігуранта справи

Корупція в Укравтодорі: у Польщі арештували 4-го фігуранта справи

У справі щодо корупційної схеми ексочільника Укравтодору Славоміра Новака взяли під арешт четвертого фігуранта. Фірма підприємця мала ремонтувати дороги в Україні за хабар.

Польські правоохоронці затримали підприємця Александера Д. Про це повідомляє "Польське радіо".

Варшавський суд відправив підприємця під варту на 3 місяці. Саме його компанія отримала контракт в Україні, підприємець пропонував Новаку хабар сумою 700 тисяч злотих.

Згідно з інформацією, у разі успішного підписання контракту Новак від корупційної домовленості мав отримати ще 10% від вартості контракту – 1,65 мільйонів євро. За словами слідчих, компанія затриманого фігуранта отримала контракт в Україні, однак, так і не приступила до його виконання. Тож обіцяний хабар Новаку не перерахували.

Що відомо про справу Славоміра Новака

  • 20 липня у Польщі затримали ексочільника Укравтодору Славоміра Новака.
  • Прокуратура Польщі та місцеве антикорупційне відомство звинуватили Новака у створенні злочинної групи, яка займалася відмиванням грошей та корупцією.
  • За інформацією Gazeta Wyborcza, в районній прокуратурі Варшави йому загрожують шість обвинувачень.
  • Обшуки у справі почалися 20 липня – одночасно в Україні та Польщі. Окремо її почали розслідувати восени 2019 року, згодом антикорупційні органи Україні та Польщі створили спільну слідчу групу.
Теги по теме
Новости Украины Польща Коррупция Укравтодор Северин Трач
Источник материала
loader
loader