Отримав підвищення: в голови НБУ з'явився новий заступник
Отримав підвищення: в голови НБУ з'явився новий заступник

Отримав підвищення: в голови НБУ з'явився новий заступник

7 серпня Рада Національного банку України затвердила новим заступником голови НБУ Олексія Шабана. До цього він очолював Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку Нацбанку, а його кандидатуру запропонував голова НБУ Кирило Шевченко.

Шабан на новій посаді відповідатиме за діяльність блоку "Платіжні системи та грошовий обіг", повідомила пресслужба регулятора.

"Олексій Шабан – досвідчений та обізнаний професіонал. Його кандидатура є найбільш вдалою, оскільки поєднує досвід роботи у центральному банку та у великому системному банку із найбільш розгалуженою платіжною інфраструктурою, а також знання реальних потреб учасників фінансового сектору. Упевнений, він примножить досягнення регулятора у площині розвитку безготівкових розрахунків та зможе сприяти розвитку інноваційності фінсектору та збільшенню доступності фінансових послуг для українців", – зазначив голова НБУ.

Що відомо про Олексія Шабана

1995 року закінчив Національну металургійну академію України за фахом "Менеджмент підприємств".

Понад 24 роки працював у "ПриватБанку". Від 2018 року був членом правління "ПриватБанку" з питань роздрібного бізнесу. Відтоді та до приходу у НБУ Шабан очолював напрям роздрібного бізнесу "ПриватБанку" та активно займався впровадженням нових карткових та платіжних продуктів, зокрема й через дистанційні канали.

Від лютого 2020 року працював директором Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ. Зокрема, за цей час команді центробанку вдалося:

  • запустити комерційну модель використання Системи Bank ID НБУ та розширити коло її учасників;
  • впровадити роботу Системи електронних платежів НБУ в майже цілодобовому режимі 23/7;
  • створити підґрунтя для розвитку фінтеху завдяки розробленню та затвердженню Стратегії розвитку фінтеху в Україні до 2025 року.

Відео Рада схвалила призначення головою Нацбанку Кирила Шевченка

Убезпечити незалежність Національного банку закликав нового голову НБУ міжнародний валютний фонд у своєму зверненні. Напередодні Верховна Рада, за поданням президента, призначила керівником регулятора Кирила Шевченка. Останні 5 років він очолював Укргазбанк. Перед депутатами Шевченко пообіцяв стримувати інфляцію, забезпечувати стабільність гривні та стійкість банків. Зрештою, набрав переконливі 332 голоси.

Рада схвалила призначення головою Нацбанку Кирила Шевченка

 

 

Источник материала
loader
loader