Терористи двічі порушили режим припинення вогню на Донбасі
Терористи двічі порушили режим припинення вогню на Донбасі

Терористи двічі порушили режим припинення вогню на Донбасі

Від початку поточної доби збройними формуваннями Російської Федерації 2 рази порушено проголошений режим припинення вогню. Про це повідомили у штабі ООС.

Ворожі провокації зі стрілецької зброї відмічено у районі населеного пункту Новолуганське, а з підствольного гранатомету – біля Шумів.

Поодинокі неприцільні постріли не несли загрози життю та здоров’ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає.

Заходи повного та всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців, у разі порушення домовленостей противником, діяти відповідно до норм Міжнародного права та національного законодавства України

Кожен з нас може бути впевненими у тому, що Збройні Сили України – це надійний щит. Українські воїни та представники інших складових сил оборони продовжують виконувати свої завдання за призначенням.

6 серпня на усіх ділянках відповідальності наших підрозділів обстрілів з боку противника не зафіксовано. Військовослужбовці Об’єднаних сил дотримувалися умов припинення вогню та перебували напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії ворога.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою.

Нагадаємо, 27 липня, о 00:01 на лінії розмежування на Донбасі розпочався режим повного та всеосяжного припинення вогню.

Зазначається, що українські військові заявляють, що готові дати відсіч у разі, якщо підтримувані Росією бойовики знову розпочнуть обстріли.

Відео ООС: окупанти влаштували обстріл із протитанкового комплексу, семеро поранених

Криваві бої на Донбасі. Учора проросійські бойовики випустили ракету із протитанкового комплексу по українських позиціях - шестеро бійців поранені осколками. Ще один воїн отримав поранення під час кулеметного обстрілу минулої доби. Ворог ще більше загострив ситуацію на фронті після цинічної атаки на гуманітарну групу, яка намагалася винести тіло загиблого бійця позавчора. Попри домовленість про режим тиші, бойовики відкрили вогонь. Тоді загинув український медик, терористи поранили бійця, котрий його супроводжував. Тіла двох загиблих та один поранений залишилися на полі бою. Згодом бойовики забрали їх у своє розташування.

ООС: окупанти влаштували обстріл із протитанкового комплексу, семеро поранених
Источник материала
loader
loader