20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Невидимий двір: в Китаї стильно оновили старий таунхаус – фото
Невидимий двір: в Китаї стильно оновили старий таунхаус – фото

Невидимий двір: в Китаї стильно оновили старий таунхаус – фото

В столиці Китаю місцева архітектурна фірма взялась за ремонт старого міського будинку. Окрім прозорих стін та стильного інтер'єру, будівля отримала задній двір, який обкладений дзеркалами з усіх боків, що і зробило його ніби невидимим.

Реновацію зробили для будинку в типовому районі хутонг, пише Archdaily.

Хутонг – саме таку назву мають типові житлові квартали в містах на півночі Китаю. Вони вирізняються вузькими вуличками, які забудовані одноповерховими традиційними китайськими будиночками з мініатюрним заднім двориком.


Вже багато десятків років такі будинки руйнуються / Фото Archdaily

Втім, сьогодні такі райони переживають занепад, а особливо це відчувається саме в Пекіні (Бейджині). Більшість з цих таунхаусів розпадаються на очах, але один з власників будинку в районі хутонг вирішив відремонтувати його.

Весь проєкт втілили лише за 14 днів, а найбільше уваги присвятили саме задньому двору.


Дзеркала мають привернути увагу до проблеми / Фото Archdaily

Ремонт зроблено у будинку, де господар жив із бабусями та дідусями, коли він був дитиною. Через роки поневірянь будинок майже зруйнувався, і всілякі спогади про дитинство зникли разом з ним. Сьогодні власник повертається до будинку.


Маленький дворик є улюбленим місцем в будинку / Фото Archdaily

Дзеркальне скло використовується на підлозі та стінах двору. Адже відображення дозволяє бачити навколишні будинки, що привертає увагу до їхнього руйнування. До того ж, за словами власника, це місце є найкращим для відтворення спогадів.

Сьогодні сусіди також взялись за реновацію своїх помешкань, адже дзеркало дозволило привернути увагу до проблеми навколишніх будинків.

 

 

Теги по теме
Китай Ростислав Струтинский
Источник материала
Поделиться сюжетом