На адмінкордоні з Кримом утворилися великі черги через закриття КПВВ до кінця літа
На адмінкордоні з Кримом утворилися великі черги через закриття КПВВ до кінця літа

На адмінкордоні з Кримом утворилися великі черги через закриття КПВВ до кінця літа

На адмінкордоні із анексованим Росією Кримом утворилися великі черги із людей, які хочуть потрапити на вільну територію України. Задля недопущення активного поширення нового коронавірусу COVID-19 Київ закриває КПВВ від 9 до 30 серпня 2020 року.

Про черги повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Очевидці повідомляють про те, що зі сторони окупованого Криму (перехід Армянськ - Каланчак) зібралася черга близько 300 осіб на виїзд з Криму, яка постійно поповнюється. Причина - вчорашнє (8 серпня) рішення Кабміну України про тимчасові обмеження перетину пунктів пропуску з тимчасово окупованим Кримом", - написав Чубаров у Facebook та опублікував фото черги.

Голова Меджлісу додав, що "люди, які в'їхали до Криму з материкової частини України, як і жителі Криму, які збиралися у справах відвідати материк, бояться опинитися закупореними в Криму. Російські окупанти з оформленням документів не поспішають. Якими словами люди в черзі висловлюються про Кабмін і всю українську владу, можете і не питати".

Нагадаємо, згідно з рішенням уряду України, КПВВ на адмінкордоні з Кримом буде закрито від 8:00 9 серпня до 8:00 30 серпня.

Пропуск через КПВВ буде дозволений лише для українців та членів їхніх сімей:

  • місце проживання яких зареєстровано в Криму, а також їхніх транспортних засобів, вантажів та іншого майна - на в'їзд;
  • місце проживання яких зареєстровано за межами Криму, які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома";
  • осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з тимчасово окупованої території Криму.

Виїзд з тимчасово окупованої території Криму інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції. Виїзд і в'їзд до Криму для українців за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням голови Державної прикордонної служби за погодженням з Мінреінтеграції.

Відео Кабмін вирішив закрити адмінмежу з Кримом, щоби запобігти поширенню коронавірусу

Закрити адмінмежу з окупованим півостровом до 30 серпня вирішив Кабмін на позачерговому засіданні, щоби запобігти поширенню коронавірусу. Рішення запрацює від завтра. Пускатимуть у Крим лише тих, хто там прописаний, а звідти на материк - тільки громадян України, які дали згоду на двотижневу самоізоляцію. Тим часом кількість заражених коронавірусом в Україні і далі стрімко зростає. За останню добу знову зафіксовано майже півтори тисячі нових випадків.

Кабмін вирішив закрити адмінмежу з Кримом, щоби запобігти поширенню коронавірусу
Источник материала
loader
loader