Явка на достроковому голосуванні на виборах президента Білорусі менша за 33%
Явка на достроковому голосуванні на виборах президента Білорусі менша за 33%

Явка на достроковому голосуванні на виборах президента Білорусі менша за 33%

У Білорусі під час дострокового голосування на виборах президента, яке відбувається від 4 до 8 серпня, явка виборців становить 32,28%. Найменша кількість людей на дільницях спостерігається у Мінську. 

Про це свідчать дані на сайті ЦВК. 

Найбільше виборців з'явилося на достроковому голосуванні в Гомельській і Могилевській областях — 42,72% і 37,88% відповідно. У Вітебській області на дільниці прийшли 30,86% виборців, у Брестській — 30,11%, у Гродненській — 30,02%, у Мінській — 29,09%. Найнижча явка - у білоруській столиці Мінську - 26,45%.

Водночас білоруська громадська ініціатива "Чесні люди" повідомила про значне завищення явки на дострокове голосування 4-8 серпня, передає tut.by. Проаналізувавши дані про явку на 605 дільницях за 4 серпня, представники ініціативи встановили, що у протоколах комісій йдеться про явку 34 471 виборців, коли спостерігачі нарахували 22 149 осіб .

Громадяни Білорусі можуть проголосувати на своїх виборчих дільницях від 10.00 до 14.00, а також від 16.00 до 19.00.

На території країни створено 5 767 дільниць для голосування. З них - 44 дільниці за межами країни.

Всього у списки включили 6 834 081 виборця. Також голосувати можуть 5 тис. 319 білоруських громадян, що перебувають за межами республіки. Вибори президента Білорусі відбудуться 9 серпня.

Нагадаємо, головною конкуренткою чинного президента Олександра Лукашенка є опозиційна кандидатка Світлана Тіхановська. Для виборів її штаб вирішив об'єднатисязі штабами двох кандидатів - незареєстрованих Віктора Бабарики та Валерія Цепкала. Обʼєднана команда у разі виграшу пообіцяла провести "повторні чесні вибори" та звільнити політв'язнів. 

Відео Дострокове голосування розпочалося на президентських виборах у Білорусі

Дострокове голосування розпочалося на президентських виборах у Білорусі. У перший день, за даними тамтешньої ЦВК, явка була майже 5%, що трохи вище, ніж у попередні роки. Білоруська опозиція закликає не голосувати достроково, мовляв, так легше маніпулювати результатами. Основний день виборів - у неділю 9 серпня. Це шості вибори в незалежній Білорусі, до участі допустили 5 кандидатів, серед них - чинний президент Олександр Лукашенко, який беззмінно очолює країну майже 26 років. Нинішнім виборам передували численні масові акції протесту через затримання головних конкурентів Лукашенка.    

Дострокове голосування розпочалося на президентських виборах у Білорусі
Источник материала
loader
loader