Білорусь: Тихановська подавала скаргу до ЦВК, але натрапила на силовиків
Білорусь: Тихановська подавала скаргу до ЦВК, але натрапила на силовиків

Білорусь: Тихановська подавала скаргу до ЦВК, але натрапила на силовиків

Після розмови з силовиками кандидат покинула будівлю без адвоката і поїхала.
Світлана Тихановська / фото REUTERS
Світлана Тихановська / фото REUTERS

Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська вирушила в ЦВК подавати скаргу, але зустріла там силовиків, які провели з нею бесіду. Врешті-решт, вона покинула будівлію через інший вхід, без свого адвоката.

Як повідомляє TUT.by, близько 16:10 Тихановська увійшла до будівлі ЦВК, її супроводжували представники штабу Марія Колесникова і Ольга Ковалькова, а також адвокат Максим Знак.

Близько 18.55 Знак вийшов з приймальні ЦВК один.

«Вона самостійно, добровільно покинула будівлю, сказала, що зараз поїде і поїхала. Куди вона поїхала, вона прокоментує самостійно. Вона не затримана, вона на волі, у неї увімкнений телефон, думаю, що вона прокоментує, що відбувалося, мені це невідомо », - розповів адвокат журналістам.

Протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • Штаб кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської вирішив не визнавати попередні результати виборів. Пізніше Тихановська назвала себе переможцем виборів.
  • Увечері 9 серпня тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестувальників гумовими кулями.
  • Міністерство внутрішніх справ Білорусі заявило про затримання близько 3 тисяч осіб в ніч на 10 серпня. За даними МВС, в результаті зіткнень постраждали понад 50 громадян, а також 39 співробітників міліції, деякі з них госпіталізовані.
  • У Білоруському сегменті інтернету закликають громадян сьогодні о 19:00 виходити на протести по всій країні. Учасникам протесту дали чіткі інструкції, як діяти в разі повторення жорстких дій з боку силовиків.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
loader
loader