Білоруси протестують четвертий день: на вулицях вже збираються люди – фото, відео
Білоруси протестують четвертий день: на вулицях вже збираються люди – фото, відео

Білоруси протестують четвертий день: на вулицях вже збираються люди – фото, відео

Протести у Білорусі не припиняються. Відомо про загиблого, щонайменше 1,5 тисячі постраждалих та 7 тисяч затриманих. Однак люди продовжують виходити на вулиці, вимагаючи від наразі чинної влади переглянути результати президентських виборів та припинити насильство щодо народу.

Активісти збираються у містах Білорусі на протести вже четвертий день постіль, повідомляє24 канал.

На акцію солідарності вже зійшлися жителі Мінська. Люди виходять на вулиці, хоча ще триває робочий день. Білоруски тримають у руках квіти, заявляючи, що вони проти будь-якого насилля.

З 19:00 по всій країні протестувальники планують блокувати дороги.

Акція солідарності у Мінську / Фото TUT.BY

Білоруси протестують четвертий день: на вулицях вже збираються люди – фото, відео - Фото 1 Білоруси протестують четвертий день: на вулицях вже збираються люди – фото, відео - Фото 2 Білоруси протестують четвертий день: на вулицях вже збираються люди – фото, відео - Фото 3 Білоруси протестують четвертий день: на вулицях вже збираються люди – фото, відео - Фото 4 Білоруси протестують четвертий день: на вулицях вже збираються люди – фото, відео - Фото 5

Білоруси протестують вже четвертий день: дивіться відео

 

Протести у Білорусі:основне

  • Після оголошення результатів президентських виборів 9 серпня кілька сотень активістів почали виходити на мирні акції протесту.
  • Білоруси не погоджуються з офіційними результатами виборів та вважають їх сфальсифікованими. Міжнародна спільнота підтримує їх у цьому.
  • Мирні демонстрації перетворились на сутички із силовиками. ОМОНівці під час жорстоких розгонів мирних активістів застосовують світлошумові гранати, гумові кулі та водомети.
  • Наразі жодних намірів йти на переговори із протестувальниками та сприяти дипломатичному вирішенню конфлікту Лукашенко не виявляє.
  • Відомо про одного загиблого, щонайменше 1,5 тисячі постраждалих. Крім того, приблизно 7 тисяч людей затримали. 
Теги по теме
Беларусь Протесты в Беларуси Наталия Пристанская
Источник материала
loader
loader