У Лукашенка відзвітували про затримання "координаторів" протестів у Мінську
У Лукашенка відзвітували про затримання "координаторів" протестів у Мінську

У Лукашенка відзвітували про затримання "координаторів" протестів у Мінську

У Мінську начебто затримали "координаторів масових заворушень". Так офіційна влада Білорусі називає злочинні дії силовиків і протести, що прокотилися країною після виборів президента.

Що відомо про затримання "координаторів" протестів

Про це повідомила підконтрольні Лукашенкові білоруські ЗМІ. Зокрема, відповідне повідомлення з’явилося на сайті державної інформаційної агенції БелТА.

Видання повідомляють, що затримання відбулося в Мінську. Затримали кількох чоловіків, однак скільки саме – не уточнюють.

Один із них керував діями соратників з готелю. А знімав він номер на 17-му поверсі закладу з красномовною назвою "Білорусь". Відомо, що це мінчанин.

Підконтрольні Лукашенкові журналісти наголошують, що чоловік керував діями трьох підлеглих. А ті, зі свого боку, керували сотнями. Натомість про те, що Лукашенко остогид мільйонам, вони сказати забули.

Протести в Білорусі: коротко

  • Масові протести у Білорусі спалахнули після президентських виборів. За офіційними даними, перемогу на них здобуває чинний глава держави Олександр Лукашенко.
  • Білоруси з цим не погоджуються – вони вважають, що вибори були цинічно сфальсифікованими.
  • Відтак, вперше на протести вони вийшли в ніч з 9 проти 10 серпня. Мирних демонстрантів почали нещадно бити та затримувати ОМОНівці.
  • Найбільші сутички спалахнули у Мінську. Протести продовжилися і наступного дня. Під час них влада офіційно підтвердила смерть одного з демонстрантів. Насправді загиблих може бути більше.
  • З 11 серпня білоруси оголосили всенародний страйк.
  • 11 серпня в Білорусі розпочалася нова хвиля протестів. Силовики затримували випадкових перехожих і тепер вже вдалися до нової тактики – засідки навіть у дворах і кущах. Крім того, спецпризначенці нещадно почали бити машини та масово затримувати журналістів.
Теги по теме
Беларусь Александр Лукашенко СМИ Протесты в Беларуси Андрей Шляхтин
Источник материала
loader
loader