"Об’єднані зусилля - 2020": стало відомо, де та коли Україна проведе військові навчання
"Об’єднані зусилля - 2020": стало відомо, де та коли Україна проведе військові навчання

"Об’єднані зусилля - 2020": стало відомо, де та коли Україна проведе військові навчання

У Херсонській області від 17 до 26 вересня відбудуться спільні навчання підрозділів територіальної оборони з командуванням об’єднаних сил Збройних Сил України під назвою "Об’єднані зусилля - 2020".

Про це у четвер, 13 серпня, повідомляє пресслужба Оперативного командування "Південь" на своїй сторінці у Facebook.

"Планом підготовки Збройних Сил України на 2020 навчальний рік передбачено проведення спільних командно-штабних навчань підрозділів територіальної оборони Херсонської області з командуванням об’єднаних сил Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні.

З цього приводу нещодавно відбулась координаційна нарада за участю військових та керівників Херсонщини, відповідальних за територіальну оборону області. Під час наради, зокрема, йшлося про взаємодію між силовиками, логістичне забезпечення, планування та відпрацювання різноманітних сценаріїв. Про це повідомляє "АрміяInform".

"У разі повномасштабної агресії ворога на підрозділи територіальної оборони покладені завдання щодо охорони та оборони важливих державних об’єктів в області, а також контрдиверсійна діяльність та інші заходи. Саме з цією метою у вересні 2018 року на Херсонщині створили бригаду територіальної оборони", - зазначається в повідомленні.

Відео Експерти попереджають про ймовірність нового вторгнення російської армії в Україну

Реальна загроза - чи гра м'язами й на нервах? Військові стратегічні навчання армії Росії "Кавказ-2020" експерти називають періодом, коли дуже ймовірне нове вторгнення агресора в Україну. Путін уже оголосив мобілізацію резервістів. До чого нам варто бути готовими – дивіться у сюжеті.

Нагадаємо:

  • Наприкінці червня колишній командувач Збройними силами США в Європі, генерал Бен Годжес попередив про можливий військовий ударРосії на півдні України у вересні під час навчань "Кавказ-2020". Він переконаний, щоб вирішити проблему з питною води в Криму, Росія спробує захопити дамбу в Херсоні. 
  • Такої ж думки дотримується і командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа. За його словами, Україна готується до повномасштабної військової конфронтації.
  • У Кремлі все назвали "абсолютною дурістю"і "штучним нагнітанням антиросійської істерії в Україні".
Источник материала
Поделиться сюжетом