У КНДР затопило ядерний об’єкт: висновки експертів
У КНДР затопило ядерний об’єкт: висновки експертів

У КНДР затопило ядерний об’єкт: висновки експертів

Американські експерти вважають, що повінь у Північній Кореї могла пошкодити насосні станції, які підключені до головного ядерного об'єкту країни в Йонбені. 

Свої висновки вони зробили на основі знімків зі супутника, передає американський сайт 38 North, що займається проблемами КНДР.

затоплений ядерний об'єкт
38 North

Проаналізувавши супутникові знімки, експерти заявили, що вода "досягла двох насосних станцій, які обслуговують реактори" на ядерному комплексі.

"Знімки від 6 серпня, у порівнянні з зображеннями від 22 липня, показують різке підвищення рівня води в річці Кулен, яка протікає поруч з комплексом Йонбен", - вважають експерти.

На їхню думку, п'ятимегаватний реактор, який, за чутками, використовують для виробництва збройового плутонію, мабуть, уже деякий час не працює, а експериментальний легководний реактор ще не запущений, але повторення подібної повені повністю зупинить реактор.

Як відомо, останні тижні на Корейському півостріві випадають сильні дощі. В результаті виникли зсуви та повені і у Північній, і у Південній Кореї.

Відео Повінь на Прикарпатті: постраждалі люди нарікають на несправедливий розподіл відшкодувань

Скандал із виплатою компенсацій після повені на Прикарпатті. У Галичі, де під час стихії у воді опинилися майже 600 обійсть, люди нарікають на несправедливий розподіл грошей. Тільки близько сотні будинків міськрада визначила такими, що потребують компенсації. Пошкоджені оселі розділили на три категорії. За геть зруйновані - 300 тисяч гривень відшкодувань. На ті, що потребують капітального ремонту - виділять 50 тисяч. І по 20 тисяч - за пошкоджені помешкання - більшість осель віднесли саме до цієї категорії. Люди кажуть - цього дуже мало, адже в багатьох будинках треба повністю відновлювати стіни та підлогу. Потерпілі вимагають, щоб їхні оселі обстежили повторно.

Повінь на Прикарпатті: постраждалі люди нарікають на несправедливий розподіл відшкодувань
Источник материала
loader
loader