Говорили-балакали: Білорусь віддала 32 вагнерівців Росії
Говорили-балакали: Білорусь віддала 32 вагнерівців Росії

Говорили-балакали: Білорусь віддала 32 вагнерівців Росії

Білорусь віддала 32 із 33 затриманих раніше бійців ПВК "Вагнера" Росії. Одного затриманого залишили, адже в нього білоруське громадянство.

Клопотання про передачу бійців подав Генпрокурор Росії

Про те, що бійців "Вагнера" повернули на російську територію повідомила Генпрокуратура Російської Федерації. Про це інформує "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до клопотання Генпрокурора Росії Ігоря Краснова від 5 серпня 2020 року у порядку, передбаченому Мінською конвенцією про правову допомогу, 32 громадянина Росії, які раніше були затримані на території Російської Федерації, перетнули російський кордон та перебувають на території Росії,
– мовиться у повідомленні Генпрокуратури РФ.

Офіс генпрокурора просив екстрадувати вагнерівців до України

Зазначимо, що раніше Офіс генерального прокурора України звернувся до прокуратури Білорусі з запитом про видачу 28 вагнерівців, яких затримали під Мінськом. Серед них також є 9 громадян України. Усіх 28 бойовиків підозрюють в участі в терористичній організації. Вони брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків.

Коротко про затримання вагнерівців:

  • 29 липня 32 бойовиків проросійського угрупування "Вагнера" затримали біля Мінська, одного спіймали на півдні країни.
  • За словами білоруської влади, метою перебування вагнерівців у країні була "дестабілізація ситуації під час виборчої кампанії".
  • Натомість російська влада, яка формально не має відношення до бойовиків, запевнила: Білорусь була лише відправною точкою для вагнерівців до Стамбула. Бойовики, мовляв, просто затрималися на довше, бо не встигли на літак.
Теги по теме
Россия Новости Украины Беларусь Новости политики Ирина Пундор
Источник материала
loader
loader