Тихановська записала нове відеозвернення до білорусів та влади
Тихановська записала нове відеозвернення до білорусів та влади

Тихановська записала нове відеозвернення до білорусів та влади

14 серпня кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська оприлюднила нове відеозвернення. У ньому вона каже, що білоруси більше не зможуть жити зі старою владою. Також вона закликає мерів міст погодити проведення мирних протестів, а владу - розпочати діалог з протестувальниками.

"За останні кілька місяців ми зробили неможливе. Ще півроку тому ніхто не вірив, що білоруси можуть об'єднатися і сказати "ні" старій владі. Але це сталося. Ми прийшли на виборчі дільниці і зробили свій вибір - за законом, мирно і з гідністю", - сказала Тихановська та подякувала виборцям, а також штабам недопущених кандидатів Валерія Цепкало і Віктора Бабарика. 

"І нас, прихильників змін, більшість. Цьому є документальне підтвердження - копії протоколів. Там, де комісії порахували голоси чесно, моя підтримка склала від 60 до 70%. А у Новій Боровій - 90%. Білоруси більше ніколи не захочуть жити з колишньою владою. У його перемогу ніхто не вірить", - заявила Тихановська.

"Ми завжди говорили про те, що захищати наш вибір потрібно тільки законними, ненасильницькими способами. А мирний вихід громадян на вулицю влада перетворила в криваву бійню. Ситуація критична", - сказала вона та додала, що потрібно зупинити насильство на вулицях білоруських міст.

"Я закликаю владу припинити це і піти на діалог. Я прошу всіх мерів міст 15 і 16 серпня виступити організаторами мирних масових зібрань в кожному місті", - звернулася вона до посадовців. Також кандидатка подякувала правоохоронцям, які відмовилися виконувати злочинні накази та страйкарям на заводах.

Источник материала
loader
loader