В "Енергоатомі" заявляють про фінансову кризу і збираються на протести
В "Енергоатомі" заявляють про фінансову кризу і збираються на протести

В "Енергоатомі" заявляють про фінансову кризу і збираються на протести

Через фінансову кризу та загрозу банкрутства "Енергоатома" працівники головної енергогенеруючої компанії України готові виходити на масові акції протесту.

Про скрутний фінансовий стан НАЕК "Енергоатом", яка генерує понад 50% всієї електроенергії, що виробляється в Україні, протягом останніх місяців говорилося неодноразово.

Станом на зараз держпідприємство фактично перебуває у переддефолтному стані, до якого призвели недалекоглядні рішення державних же органів.

Численні намагання керівництва компанії якнайшвидше вивести "Енергоатом" з фінансової ями так і не дали бажаних результатів, оскільки держава досі не змінила правил гри на енергетичному ринку.

Атомники терпляче чекали на позитивні зміни, проте нині вони готові відстоювати власні права самотужки.

Адже внаслідок того, що органи державного управління не виконують своєї основної функції – забезпечення стратегічно важливої галузі можливістю отримувати своєчасні розрахунки за вироблену й поставлену електроенергію, наразі не може йтися вже про безпечну експлуатацію атомних електростанцій.

Своє занепокоєння представники всіх чотирьох діючих АЕС України висловили на засіданні президії профкому ДП "НАЕК "Енергоатом" під час обговорення змін, які варто внести у внутрішню "конституцію" компанії – Колективний договір на 2021 рік.

За результатом зустрічі всім трудовим підрозділам компанії було рекомендовано надати пропозиції стосовно подальших колективних дій не тільки щодо захисту інтересів працівників "Енергоатома", а й зі збереження енергетичної та загальнонаціональної незалежності України.

Обурені діями т.

о міністра енергетики та прем’єр-міністра України, атомники збираються відкрито звернутися до президента з вимогою їхньої відставки, і навіть готові виходити на масові акції протесту як у містах розташування АЕС, так і в Києві.

Источник материала
Поделиться сюжетом