Вибух у багатоповерхівці у Києві: чому потерпілі досі не переїхали у нові квартири
Вибух у багатоповерхівці у Києві: чому потерпілі досі не переїхали у нові квартири

Вибух у багатоповерхівці у Києві: чому потерпілі досі не переїхали у нові квартири

Останні 19 сертифікатів на нові квартири, які обіцяла влада, передали мешканцям розваленої багатоповерхівки у Києві. Менш як два місяців тому через потужний вибух там повністю обвалилось перекриття кількох поверхів. Людей тимчасово переселили до інтернату.

Чому вони досі не справили новосілля і що нині на місці вибуху - йдеться в сюжетіТСН.19:30.

Наразі десятиповерхівка із величезною дірою від п'ятого по восьмий поверх ніби завмерла посеред столичних Позняків: із залишків квартир досі звисають речі, територію огородили тимчасовим парканом, а люди одне за одним проходять, зупиняються наче на екскурсію, фотографують і йдуть далі. 

Минуло майже два місяці після вибуху. Біля розваленого будинку чергують лише охоронці. 

Зрідка до багатоповерхівки навідуються експерти, проводять заміри, фіксують - плити тримаються, все у нормі. Але жодних демонтажних робіт не проводиться. Ні рятувальників, ні власників квартир з моменту вибуху до помешкання не впускають. Хтось живе у родичів, хтось на орендованих квартирах, а дехто і досі - в інтернаті. 

Одна із постраждалих пані Олександра з трьома десятками сусідів тимчасово мешкає у школі.  До 1 вересня цю імпровізовану домівку доведеться покинути: розпочнеться навчальний рік, повернуться діти. Куди діватися їм -  поки що міркує. Але тішиться, що це тимчасово, бо вже має нове помешкання - більше і в новобудові. Обіцяний державою сертифікат на квартиру їм вручили місяць тому. Напередодні такі ж - отримали мешканці ще 19 квартир. Тепер усі 40 постраждалих родин мають нове житло.

Однак до новосілля залишається низка перепон. Спочатку необхідно оформити право власності. Згодом ремонт. Із цим, запевнив Кличко, мерія допоможе компенсацією у 300 тис. грн кожному. 

У мерії кажуть, що невдовзі вирішать і куди переселити людей, які мешкають в інтернаті.

Нині в Інституті будівельного виробництва закінчують працювати над конструкцією, якою вже у середині вересня стягнуть будинок ззовні, щоб ще більше укріпити зсередини.  

"Це дасть рятувальникам ввійти до 9-10 поверху і врятувати майно", - говорить Роман Ткачук, керівник Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА.

Відео Нові квартири: потерпілим від вибуху на Позняках вручили останні сертифікати

Житло для потерпілих від вибуху у столиці. 19 останніх сертифікатів на нові квартири, які обіцяла держава, передали мешканцям розваленої багатоповерхівки. Понад місяць тому через потужний вибух там повністю обвалилось перекриття кількох поверхів. Людей переселили до інтернату і навіть подарували сертифікати на нові квартири. Втім жити у них поки не можна. У чому проблема та що нині на місці вибуху – далі.    

 

Источник материала
Поделиться сюжетом