НАТО спростувала заяву Лукашенка про нарощування сил на кордоні Білорусі
НАТО спростувала заяву Лукашенка про нарощування сил на кордоні Білорусі

НАТО спростувала заяву Лукашенка про нарощування сил на кордоні Білорусі

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Керівництво НАТО спростувало заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка про нарощування сил альянсу у західного кордону цієї країни, повідомляє УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"У цьому регіоні не має місця нарощування сил НАТО. Багатонаціональна присутність сил в східних регіонах альянсу не представляє загрози ні для однієї країни. Воно спрямоване виключно на оборону, пропорційно і призначена для попередження конфліктів і збереження миру", - заявила офіційний представник НАТО в Брюсселі в неділю, 16 серпня.

Вона також закликала владу Білорусі поважати основні свободи громадян, включаючи право на мирний протест.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко на мітингу на свою підтримку назвав солдатів НАТО чорношкірими і жовторотими.

За словами білоруського лідера, зараз країні нав'язують новий уряд і солдатів НАТО. За його словами, Захід збільшує військову присутність на кордонах республіки, а в 15 хвилинах від кордонів знаходяться танки і літаки. Також білоруський лідер висловився і про самих солдатів НАТО.

"Чорношкірих, жовторотих і білявих! Нас хочуть одягнути в постоли і поганяти батогом! Невже ви цього не бачите?", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, з 9 серпня в Білорусі тривають протести незгодних з офіційними результатами виборів.

Теги по теме
Беларусь НАТО
Источник материала
loader
loader