Лукашенко вчетверте поговорив з Путіним, а пізніше заявив про бойову готовність військ на кордоні з Білоруссю
Лукашенко вчетверте поговорив з Путіним, а пізніше заявив про бойову готовність військ на кордоні з Білоруссю

Лукашенко вчетверте поговорив з Путіним, а пізніше заявив про бойову готовність військ на кордоні з Білоруссю

У вівторок, 18 серпня, стало відомо про вже четверту розмову між Олександром Лукашенком і Володимиром Путіним про Білорусь за останні чотири дні. Того ж дня Лукашенко прозвітував, що військові підрозділи на білоруських кордонах приведені у повну бойову готовність.

Про це повідомляє державне інформагентство "БелТА"

Під час телефонної розмови Путін розповів Лукашенку про свої переговори з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном про ситуацію в Білорусі, коротко інформує видання.

Зазначимо, що Кремль повідомляв, що у розмовах з Меркель і Макроном Путін наголосив на неприйнятності будь-якихспроб втручанняу внутрішні справи Білорусі.

Цього ж дня Олександр Лукашенко під час наради зі членами Ради безпеки Білорусі повідомив, що війська країни приведені у бойову готовність і "відповідні частини сьогодні готові до виконання своїх зобов'язань".

"І слава богу, що ми відреагували на це і розвернули бойові підрозділи нашої армії на західних рубежах наших кордонів, привели їх у бойові готовність", - заявив Лукашенко. 

Він також підкреслив, що "йому шкода, що окремі підрозділи спецпризначенців задіяли для наведення порядку в країні". "Ну така певна частина нашого населення. Вона не те, що не розуміє, вона робить це (виходить на протести - ред.) спеціально. 

За словами Лукашенка, у Білорусі з'являються "проблеми ззовні і це ще не пік". 

Нагадаємо:

  • Першого разу Лукашенко і Путін поговорили телефоном вдень 15 серпня. Тоді вони висловили впевненість в тому, що ситуація в Білорусії незабаром буде врегульована.
  • Пізніше ввечері лідери Росії і Білорусі знову поговорили і домовилися, що у разі запиту Мінська Росія може ввести свої війська на територію Білорусі задля забезпечення безпеки в разі зовнішніх військових загроз. 
  • 16 серпня Путін і Лукашенко втретє обговорили Білорусь. Домовились, що "в разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз сторони реагуватимуть спільно".
Источник материала
loader
loader