Туреччина вводить додаткові мита на українську кондитерську та борошняну продукцію
Туреччина вводить додаткові мита на українську кондитерську та борошняну продукцію

Туреччина вводить додаткові мита на українську кондитерську та борошняну продукцію

Про це інформує прес-служба Європейської Бізнес Асоціації.

«Відповідно до цього указу, з кондитерської продукції, що імпортується до Туреччини, буде стягуватись додаткове мито у розмірі від 15% до 20%, за виключенням продукції з ЄС та країн, з якими у Туреччини підписані Угоди про вільну торгівлю.

Зокрема, для української цукристої та шоколадної кондитерської продукції додаткове мито складе 20%, для борошняної — 15%», — йдеться в повідомленні.

Експерти ЄБА зауважують, що на сьогодні доступ до ринку Туреччини для українських виробників кондитерської продукції і так значно ускладнений у зв’язку із застосуванням Туреччиною високих ставок ввізного мита та додаткового тарифу на сільськогосподарську складову (всього збори складають близько 35−45% на кондитерські вироби).

«При цьому на український ринок турецька продукція потрапляє на значно кращих умовах.

Рівень ставок ввізного мита для імпортних турецьких кондитерських виробів складає від 5 до 15%.

Тож рішення турецької влади підвищити митні ставки значно погіршує і без того нерівні для України умови доступу на турецький ринок та створює неконкурентне середовище для українських виробників», — пояснюють в асоціації.

Таким чином, впровадження додаткових мит турецькою стороною зробить економічно недоцільним та, фактично, повністю заблокує український кондитерський експорт до Туреччини.

«У зв’язку з цим, Європейська Бізнес Асоціація закликає відповідальні органи України вжити негайних заходів для недопущення підняття митних зборів Турецькою Республікою на українську кондитерську продукцію», — заявили в ЄБА.

Источник материала
loader
loader