Лукашенко пригрозив шахтарям, що страйкують, що може замінити їх на "безробітних українців"
Лукашенко пригрозив шахтарям, що страйкують, що може замінити їх на "безробітних українців"

Лукашенко пригрозив шахтарям, що страйкують, що може замінити їх на "безробітних українців"

Олександр Лукашенко заявив, що шахтарів, які страйкують на підприємстві "Білоруськалій", можна замінити спеціалістами з сусідніх країн. На його думку, на роботу можна взяти і українських шахтарів, адже тамбагато безробітних. 

Про це він сказав на зустрічі з робітниками агрокомбінату "Дхержинський", передає "БелТА". 

Лукашенко не вважає, що масові страйки на підприємствах - це загроза робочому процесу, адже за нагоди можна залучити і інших працівників. Лише в Росії близько 60 тисяч білоруських гастарбайтерів, і жодних претензій росіяни не мають.

"Святе місце порожнім не буває. Яка користь, якщо ти його сьогодні втримав, умовив, а він все одно буде дулю в кишені носити. Хочеш йти - йди", - заявив він. 

Окремо Лукашенко звернувся до робітників "Білоруськалія": "Що ви бастуєте? Добре, бастуєте - ладно. Я команду директору: не треба за ними бігати. У нас в Солігірську 2 тис. людей, які бажають працювати на" Білоруськалій ". Вони прийдуть. Не вони прийдуть - в усьому світі безробіття. Приїдуть з України шахтарі. Їх море - безробітних ", - додав він. 

Лукашенко також розповів, що замінив білоруських журналістів "Белтелерадіокомпанії" на російських після того, як деякі з колишніх працівників "вискочили на вулиці і почали мітингувати". "Вони виросли і раптом збагнули, що їм чогось не вистачає. Деякі вискочили: "Працювати не будемо!" Не треба", - заявив він. 

Нагадаємо ще кілька тез Лукашенка на зустрічі з робітниками 21 серпня:

  • За його словами, колотнечу в країні підготували США, а європейці нібито підіграють, аби створити санітарний кордон між Заходом і Росією. 
  • Також Лукашенко заявив, що його опонентці Світлані Тихановській довелося допомагати з виїздом за кордон, і не без його участі. Він зазначив, що її нібито обплутали Міністерство закордонних справ Литви і спецслужби.
  • Крім цього, він впевнений, що "найближчими днями" вирішить кризову ситуацію в країні, що виникла після виборів. За його словами, вона "не така складна". 

    Відео Лукашенко VS працівники заводів: епічні кадри страйків на підприємствах Білорусі

    Лукашенко приїхав з візитом на Мінський завод колісних тягачів і намагався виступити перед колективом - на тлі повідомлень про страйки на цьому та багатьох інших підприємствах. Що з цього вийшло, дивіться на відео.

    Лукашенко VS працівники заводів: епічні кадри страйків на підприємствах Білорусі
Источник материала
loader
loader