Тихановська заявила про неучасть в нових виборах в Білорусі, якщо їх призначать
Тихановська заявила про неучасть в нових виборах в Білорусі, якщо їх призначать

Тихановська заявила про неучасть в нових виборах в Білорусі, якщо їх призначать

Опозиціонерка та екскандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила, що не планує висувати свою кандидатуру в разі призначення нових виборів президента Білорусі.

Про це вона сказала в інтерв'ю телеканалу "Белсат".

"Я не планую сама (висувати свою кандидатуру на виборах - ред.)", - сказала Тихановська.

Нагадаємо:

  • 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзитполів, білоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни. Відбулися перші зіткнення з ОМОНом.
  • 10 серпня ЦВК Білорусі оприлюднило результати виборів. Згідно з офіційними даними, Олександр Лукашенко переміг з результатом 80,23%. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. Вона не визнала результати виборів і оголосила себе переможцем. 11 серпня вранці Тихановська виїхала до Литви.
  • 21 серпня стало відомо, що опозиціонерка та екскандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська через свого адвоката Максима Знака та довірену особу Ольгу Ковалькову подала скаргудо Верховного суду Білорусі про невизнання результатів президентських виборів. 

Відео Протестна Білорусь: під вартою силовиків лишається більше 100 людей

Чотири людини загинули від поранень під час мирних протестів у Білорусі. Про це йдеться у доповіді речника верховного комісара ООН з прав людини. Доля ще 8 затриманих силовиками наразі невідома, під вартою лишається більше 100 людей. Тим часом, Олександр Лукашенко відмовився від діалогу з опозицією і вже найближчими днями обіцяє вирішити ситуацію у країні. А його суперниця на виборах, Світлана Тихановська, закликає до нових страйків та сьогодні вперше поспілкувалася з пресою. Що вона розповіла про свої плани, останні подробиці про події у Білорусі – у сюжеті.

Протестна Білорусь: під вартою силовиків лишається більше 100 людей

 

Источник материала
loader
loader