У Білорусі армію приводять у вищі ступені бойової готовності: залучать навіть військових запасу
У Білорусі армію приводять у вищі ступені бойової готовності: залучать навіть військових запасу

У Білорусі армію приводять у вищі ступені бойової готовності: залучать навіть військових запасу

Міністерство оборони Білорусі в понеділок, 24 серпня, розпочало так званий третій етап комплексної перевірки бойової готовності Збройних сил. Перевірка військ в Білорусі почалася нібито через напруженість на західному кордоні країни.

Армія Білорусі – в повній бойовій готовності

Про третій етап перевірки бойової готовності Збройних сил повідомило Міноборони Білорусі в телеграмі. У відомстві підкреслюють, що відбувається він за розпорядженням міністра оборони країни та під керівництвом начальника Генерального штабу.

Актуально Лукашенко заявив про бойову готовність військ на кордоні з ЄС

Мета такої перевірки – оцінити здатність і готовність військових частин щодо виконання завдань за призначенням. Проходять ці завдання у динамічно мінливій обстановці, вдень і вночі. Також військове керівництво Білорусі хоче вдосконалити бойовий вишкіл військ.

Крім того, у межах перевірки планують привести окремі військові частини у вищі ступені бойової готовності. Також призвуть і військовослужбовців запасу.

Завершиться перевірка військ проведенням тактичних навчань.

  • В країні люди вийшли на масові протести через попередні результати президентських виборів.
  • Офіційні дані такі: Лукашенко здобув 80,01% голосів, а його головна опонентка Світлана Тихановська – 10,12%.
  • Білоруси ж вважають, що вибори були сфальсифікованими, явка завищеною та багатьом не дали проголосувати.
  • Протести почались в різних білоруських містах, однак, епіцентром став Мінськ. Зрештою мирні демонстрації перетворились на сутички із силовиками. ОМОНівці розганяли протести, нещадно били людей, а також стріляли по мітингувальниках.
  • Окрім того, є жертви від жорстоких дій силовиків. Влада визнає загиблими 4 особи, правозахисники говорять про щонайменше 6 людей.
  • З 11 серпня білоруси оголосили всенародний страйк – багато хто не вийшов на роботу і не збирається – до того моменту, поки їм не покажуть справжні результати виборів.
  • Світ засуджує силові розгони та тортури в Білорусі. Наприклад, депутати Європарламенту назвали Лукашенка персоною нон грата.
  • Водночас жодних намірів йти на переговори із протестувальниками та сприяти дипломатичному вирішенню конфлікту Лукашенко не виявляє.
Теги по теме
Беларусь Новости политики Протесты в Беларуси Андрей Шляхтин
Источник материала
loader
loader