Байден заявив, що не миритиметься з російською окупацією в Україні, якщо стане президентом США
Байден заявив, що не миритиметься з російською окупацією в Україні, якщо стане президентом США

Байден заявив, що не миритиметься з російською окупацією в Україні, якщо стане президентом США

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден привітав українців із 29-ю річницею незалежності країни та пообіцяв, що в ролі президента дасть РФ зрозуміти, що та має припинити агресію та окупацію України.

Також кандидат запевнив про надання Україні необхідної економічної та військової підтримки.

Про це йдеться в заяві Байдена, опублікованої на сайті виборчої компанії.

"Сьогодні я приєднуюся до українців і американців українського походження у святкуванні 29-ї річниці незалежності України, хоча це свято є гірким нагадуванням про тяжке становище українців, що живуть в умовах незаконної російської окупації в Криму і на сході України.

Як сенатор і віцепрезидент я рішуче підтримував постійне прагнення України стати сучасною демократичною європейською державою, в якій всі громадяни можуть жити у мирі і процвітанні", — йдеться в заяві кандидата в президенти.

Також Байден додав, що помітив прогрес України за шість останніх візитів на посаді віцепрезидента США.

Також демократ зазначив, що адміністрація експрезидента США Барака Обами допомагала Україні стримувати агресію РФ завдяки санкціям та об'єднанню союзників задля фінансової, політичної та військової підтримки Києва.

Байден зазначив, що у разі перемоги на виборах, він надасть Україні необхідну підтримку та змусить РФ припинити агресію проти країни.

"Як президент я дам зрозуміти Кремлю, що він повинен припинити агресію і окупацію України.

Адміністрація Байдена-Харріс гарантуватиме, що Україна отримає необхідну економічну і військову підтримку, в тому числі летальне озброєння", — йдеться в заяві.

Кандидат у президенти запевнив, що Вашингтон і надалі закликатиме Україну проводити важливі реформи.

"Разом ми будемо працювати над тим, щоб святкувати День незалежності України як мирної, єдиної, суверенної, демократичної країни", — підкреслив він.

Також у заяві Джо Байден звинуватив чинного главу США Дональда Трампа у відмові протистояти Володимиру Путіну через напади РФ на Україну.

"Він відмовився від життєво важливої військової допомоги, намагаючись змусити президента України Зеленського втрутитися в президентські вибори в США 2020 року", — зазначається в повідомленні.

Вибори президента США заплановані на 3 листопада 2020 року.

Раніше 5.UA розповідав, чи є різниця між Трампом та Байденом для України.

Источник материала
loader
loader