Опозиція Білорусі заявила про "спірний" статус нового уряду Лукашенка
Опозиція Білорусі заявила про "спірний" статус нового уряду Лукашенка

Опозиція Білорусі заявила про "спірний" статус нового уряду Лукашенка

Президент Білорусі Олександр Лукашенко призначив новий склад уряду із порушенням законодавства, а тому його статус є "спірним".

Про це членкиня президії Координаційної ради білоруської опозиції Марія Колесникова заявила у відеозверненні.

Так, за її словами голова держави призначив новий уряд 19 серпня, тоді як відповідно до 83-ї статті Конституції Республіки Білорусь, президент вступає на посаду після прийняття присяги. 

"Інавгурація повинна бути проведена до 9 жовтня, - пояснила Колесникова. - Лише після інавгурації новообраний президент уповноважений призначати новий уряд. До проведення церемонії інавгурації уряд не може бути призначений".

Окрім того, за її словами, призначення прем'єр міністра відбувається за згодою Палати представників.

"Після інавгурації слід також отримати згоду Палати представників, і лише після цього може бути сформований склад нового уряду", - додала представниця  координаційного штабу опозиції Білорусі.

Вона також нагадала, що термін чинного президента завершується 5 листопада.

Нагадаємо, що від 9 серпня у Білорусі тривають протести проти результатів президентських виборів, які нібито виграв Лукашенко.

Відео Із протестами і похованнями білоруси відзначають неофіційний День Незалежності

Неофіційний день Незалежності відзначає Білорусь: із кримінальними справами, похованням і новими протестами. 1991 року Верховна Рада Білоруської РСР проголосувала за незалежність. Нинішня опозиція закликала відзначити цю дату масовими мітингами в усій країні, попри три нових кримінальних справи, десятки адмінпротоколів проти мітингувальників і допити членів Координаційної ради. Останні новини з Білорусі - у сюжеті.

Із протестами і похованнями білоруси відзначають неофіційний День Незалежності
Источник материала
loader
loader