"Розуміємо з Путіним, що буде, якщо проґавимо": Лукашенко пояснив можливе введення військ РФ до Білорусі
"Розуміємо з Путіним, що буде, якщо проґавимо": Лукашенко пояснив можливе введення військ РФ до Білорусі

"Розуміємо з Путіним, що буде, якщо проґавимо": Лукашенко пояснив можливе введення військ РФ до Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія підготувала резерв силовиків  для Мінська, бо у разі загострення ситуації країна може "перетворитися на театр військових дій". Лукашенко переконаний, що територія Білорусі буцімто може стати для Заходу "трампліном" до Росії.

Про це заявив білоруський лідер 28 серпня, пише БЕЛТА.

Олександр Лукашенко висловив думку, що противники хочуть зламати владу і "підсунути іншу", яка звернеться за військовою підтримкою до інших держав. 

"Ви учора чули заяву нашого сусіда і мого хорошого друга (мова про заяву президента Росії Володимира Путіна). Це ж не тому, що росіяни хочуть захистити Білорусь. Слухайте, самі захистимося. Але ми з президентом Росії розуміємо, що може бути, якщо ми проґавимо", - сказав глава Білорусі.

З його слів, Білорусь може перетворитися на "театр військових дій, оскільки для Заходу вона є "трампліном" до Росії".

"Їм (на Заході. - ред) не Білорусь потрібна. Білорусь - це трамплін, як зазвичай, до Росії. Тільки не так, як Гітлер групу армій "Центр" кинув на Москву. Технології інші. Треба зламати цю владу, яка є, підсунути іншу, яка звернеться до іноземної держави, щоб ввели війська і надали підтримку", - висловився Лукашенко.

Нагадаємо:

  • 9 серпня у Білорусі відбулися вибори президента, і після оприлюднення даних перших екзит-полів, де перемога була за Лукашенком, білоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни.
  • Вже під час перших зіткнень з ОМОНом правоохоронці використали світлошумові гранати, гумові кулі і водомети, а Інтернет не працював на території країни всю ніч.
  • Відомо про щонайменше трьох загиблих внаслідок протестів. 
  • На п'ятий день протестів міністр внутрішніх справ Білорусі Юрій Караєв перепросив за знущання силовиків над мітингувальниками.
  • Тим часом держави Європейського союзу погодилися не вважати чинними результати президентських виборів у Білорусі, оголошені ЦВК.
  • 16 серпня на марш "За свободу" у Мінську вийшли понад 200 тисяч мітингувальників. Паралельно у білоруській столиці зібрали прихильників Олександра Лукашенка.
  • 23 серпня у Білорусі десятки тисяч людей по всій країні приєдналися до протестних маршів. На найбільший мітинг зібралися понад 200 тисяч людей у Мінську. 
Источник материала
loader
loader