САП закрила справу "Роттердам+" - у НАБУ будуть оскаржувати рішення
САП закрила справу "Роттердам+" - у НАБУ будуть оскаржувати рішення

САП закрила справу "Роттердам+" - у НАБУ будуть оскаржувати рішення

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про закриття частина справи "Роттердам+". В Національному антикорупційному бюро рішення назвали рішення раптом та пообіцяли оскаржити його.

Як пояснили в САП, кримінальне провадження закрили в частині щодо підозрюваних - кажуть, достатньо доказів для доведення винуватості осіб в суді не встановили, а можливість їх отримати вичерпана. Також там кажуть про відсутність складу кримінального правопорушення.

Утім повністю кримінальне провадження не закрили, в ньому триває досудове розслідування.

Коментар щодо «Справи «Роттердам+» Слідчою групою детективів Національного антикорупційного бюро України здійснювалось...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура Пʼятниця, 28 серпня 2020 р.

Своєю чергою в НАБУ обурилися таким рішенням, бо воно "суперечить засадам верховенства права". Там запевняють, що розслідування справи перебувало на завершальній стадії, а детективи зібрали всі необхідні та переконливі докази для скерування її до суду. Рішення САП оскаржать.

НАБУ оскаржить закриття справи «Роттердам+» Рішення про закриття справи «Роттердам+» суперечить засадам верховенства...

Опубліковано НАБУ Пʼятниця, 28 серпня 2020 р.
  • Голова та члени Національної комісії регулювання енергетики підозрюються у змові з енергокомпаніями під час затвердження формули щодо визначення оптової ціни електроенергії, яка більш відома як "Роттердам+".
  • Про підозру повідомили 6 особам. У НАБУ говорили, що внаслідок їхніх дій споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків.
Схема "Роттердам+"
НАБУ
Схема завдання збитків споживачам електроенергії через запровадження "Роттердам+"

Відео Формула "Роттердам+" робить теплову генерацію України найдорожчою у Європі

Її придумали і узаконили майже три роки тому. Тоді це пояснювали необхідністю імпорту з-за кордону і відмовою від шахт на окупованих територіях. Але це виявилось обманом. Формула твердить, що Україна купує вугілля для ТЕС в далекому Роттердамі за європейською ціною.

Формула "Роттердам+" робить теплову генерацію України найдорожчою у Європі
Источник материала
loader
loader