Генштаб України планує восени призвати менше строковиків
Генштаб України планує восени призвати менше строковиків

Генштаб України планує восени призвати менше строковиків

Генеральний штаб Збройних сил України в суботу, 29 серпня, повідомив, що планує восени 2020 року скоротити кількість призовників на строкову військову службу. Це пояснюється великою кількістю українців, залучених до військової служби за контрактом.

"Від початку року залучено до військової служби за контрактом у Збройних силах України 25 тисяч осіб (з них понад дві тисячі осіб офіцерського складу), - повідомив Генштаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook. - Це дає можливість поставити питання про зменшення чисельності громадян України, які підлягатимуть призову на строкову військову службу у жовтні-грудні цього року. Відповідні пропозиції готуються для подання на розгляд до Кабінету міністрів України".

Водночасу Генштабі не уточнили, на скільки саме планують зменшити кількість призовників або ж скільки громадян залучать до військової служби.

Нагадаємо, через коронавірус весняний призов 2020 року був зміщений на травень-липень. Було призвано понад 16 тисяч осіб (виконання плану на 100%).

Відео Міністерства освіти і оборони домовилися про відтермінування військового призову для випускників

Випускників шкіл поки не призиватимуть до армії. Навіть тих, кому вже виповнилося 18, і кому зараз вже почали по всій країні приходити повістки. Два міністерства - освіти і оборони - домовилися про відтермінування військового призову для випускників.

Міністерства освіти і оборони домовилися про відтермінування військового призову для випускників

 

Источник материала
loader
loader