У Миколаївській області посилили карантин: чому і що заборонили
У Миколаївській області посилили карантин: чому і що заборонили

У Миколаївській області посилили карантин: чому і що заборонили

У Миколаївській області, яка перебуває в "зеленій" зоні карантину, посилили карантин і заборонили концерти, дискотеки, роботу нічних клубів та ресторанів, кафе, барів. Відповідне рішення ухвалила регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє Миколаївська ОДА.

Як пояснили в ОДА, рішення посилити карантин ухвалили у зв'язку зі швидкими темпами поширення COVID-19. Там за попередні 14 днів показник захворюваності складав 40,14 на 100 тисяч населення (допускається не більше 40 на 100 тис. населення). Крім того, стежити за дотриманням карантину доручено поліції, патрульній поліції та Держпродспоживслужбі.

Зокрема, заборонено:

  • проведення концертів (крім тих, які проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності);
  • дискотек;
  • роботу розважальних закладів (нічних клубів);
  • діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо).

Нагадаємо, 31 серпня в Україні зафіксували 2 141 новий випадок COVID-19, 30 смертей та 380 людей, які одужали. Загалом в Україні вже 121 215 випадків коронавірусу.

Вранці 31 серпня в Івано-Франківську сотні людей в Івано-Франківську сотні людей зібрались на мітинг біля будівлі облдержадміністрації. Мешканці незадоволені рішенням уряду щодо внесення Івано-Франківська у "червону зону" карантину. Активісти вимагали, щоб у місті все працювало в звичному режимі, а школи не переводили на дистанційне навчання.

Втім влада вирішила запровадити не онлайн навчання, а подовжити канікули до 11 вересня.  

Відео В Україні розширили список "червоної" карантинної зони

Відсьогодні в Україні оновили і розширили список регіонів, які потрапили до "червоної карантинної зони". Понад 2 тисячі нових інфікованих фіксують уже три доби поспіль. Загалом з діагнозом COVID-19 - уже понад 119 тисяч. Отже, до "червоної" зони карантину потрапили окремі міста та райони п'яти областей - Це Прикарпаття, Рівненська, Одеська, Тернопільська області та Буковина. У "червоній зоні" діють найбільш суворі обмеження: має бути заборонена робота громадського транспорту, шкіл, дитсадків, а також кафе та ресторанів, торговельно-розважальних центрів, фітнес-центрів та магазинів.  Більше про коронавірус в Україні

В Україні розширили список "червоної" карантинної зони
Источник материала
loader
loader