Наплутали зі сходами та дверима: у Київській області новий корпус школи звели з порушеннями
Наплутали зі сходами та дверима: у Київській області новий корпус школи звели з порушеннями

Наплутали зі сходами та дверима: у Київській області новий корпус школи звели з порушеннями

У місті Українка Київської області відкрили довгоочікуваний новий корпус СЗОШ №1 для початкових класів. Утім, 1 вересня діти не зможуть сісти за парти, так як перевіряючі служби знайшли там кілька суттєвих недоліків.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила виконувачка обов'язків голови міста Українка Тетяна Кучер.

"Через недотримання вимог ДБН щодо розміру сходових клітин і дверних отворів ДСНС надало свої зауваження, наявність яких унеможливлює введення такого об’єкта в експлуатацію", – розповіла Тетяна Кучер.

Наразі, за її словами, є два законні способи вирішити усі питання з недотриманням норм ДБН, які виникли під час будівництва школи.

"Перший варіант – перебудувати увесь новий корпус. Плюси – можна сподіватися, що враховуючи існуючі помилки, вдруге подібні не допустять. Мінуси – через витрачання більше 80 млн грн сумарного бюджету на добудову школи – це майже нереальний спосіб вирішення проблеми виправлення зауважень ДСНС. Другий варіант – замовник будівництва – Департамент регіонального розвитку КОДА – робить науковий розрахунок з існуючими розмірами усіх параметрів, які не відповідають ДБН, в якому експерти обґрунтовують можливість експлуатації такої будівлі. Далі такий розрахунок передається Науково-технічній раді при Мінрегіонбуді України, яка може надати позитивний висновок щодо допустимості відхилення добудови школи від ДБН за умови, що експерти підтвердять можливість безпечної експлуатації такої нової будівлі. Плюси – законний спосіб введення початкового корпусу СЗОШ №1 в експлуатацію. Мінуси – привід для спекуляцій та маніпуляцій корисливими особами щодо начебто небезпеки для дітей", – каже Тетяна Кучер.

Зараз ДСНС розглядає остаточний варіант розрахунку, і замовник будівництва – Департамент регіонального розвитку – передає усі необхідні документи до Науково-технічної ради Мінрегіонбуду.

"Далі 20 днів – строк розгляду таких документів для ухвалення рішення. Якщо спеціалісти Науково-технічної ради ухвалять позитивний висновок щодо допустимості відхилень у будівництві і можливість при цьому забезпечити безпеку дітям, вчителям і всім відвідувачам, то зауваження ДСНС аргументовано знімаються, і відділ Державного архітектурно-будівельного контролю вводить об’єкт в експлуатацію. Після цього діти можуть спокійно відвідувати заняття у такому довгоочікуваному новому корпусі школи №1", – каже виконувачка обов'язків голови міста Українка.

⏰ Напередодні 1 вересня, звісно, усіх цікавить початок нового навчального процесу. Зрозуміло, що карантин вніс свої...

Опубликовано Tatyana Kucher Воскресенье, 30 августа 2020 г.

Нагадаємо, в Україні від 1 вересня 2020 року через епідемію коронавірусу навчання відбуватиметься із впровадженням протиепідемічних заходів у закладах освіти. Детально про нові правила відвідування шкіл – читайте тут

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны