Уряд може перейти на віддалену роботу
Уряд може перейти на віддалену роботу

Уряд може перейти на віддалену роботу

Кабінет міністрів може перейти на роботу в режимі онлайн. Це пов'язано із зростанням захворюваності на новий коронавірус COVID-19.

Відповідна постанова була ухвалена сьогодні, 2 вересня, на засіданні уряду.

"На жаль, небезпека COVID-19 залишається стабільно високою. Про це свідчить статистика кожного дня. Для забезпечення безперебійної роботи Кабінету міністрів я вважаю за необхідне ухвалити постанову про можливість проведення засідань уряду у режимі онлайн", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зауважив, що Кабмін не обов'язково буде переходити на віддалену роботу, однак альтернативний план в умовах підвищених загроз коронавірусу має бути.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов зазначив, що ухвалена сьогодні постанова уряду "Про внесення змін до Регламенту Кабінету міністрів України" дозволить проводити онлайн-засідання та перевести у віддалений режим роботи урядові комітети.

"Ще 13 березня під час першого етапу карантину уряд передбачив можливість брати дистанційно участь у засіданні Кабінету міністрів України. Тепер ми розширюємо цю норму регламенту, що дозволить нам взагалі проводити засідання в онлайні, а також перевести в такий режим роботи урядові комітети, які є постійно чинними органами для узгодження проєктів нормативно-правових документів, які виносяться на засідання уряду", - написав він.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 1 вересня, від коронавірусу померла рекордна кількість осіб за весь час пандемії - 51 людина. Усього в країні жертвами COVID-19 вже стали 2 656 людей. Натомість 58 817 осіб одужали, за останню добу побороти недугу змогли 1 015 українців. Кількість нових випадків коронавірусу за останні 24 години зросла на 2 495, усього в країні зафіксовано вже 125 798 інфікованих. 

Відео В Україні за добу - 2495 нових випадків захворювання на коронавірус

Невтішна коронавірусна статистика останньої доби. Побито аж два рекорди. 2495 нових випадків. Найбільше недужих у Києві, у Харківській та Львівській областях. І 51 смерть від COVID-19. Такої кількості смертей за добу від початку пандемії у нас ще не фіксували.

В Україні за добу - 2495 нових випадків захворювання на коронавірус
Источник материала
loader
loader