В італійському сенаті показали фрагмент фільму про нацгвардійця Марківа
В італійському сенаті показали фрагмент фільму про нацгвардійця Марківа

В італійському сенаті показали фрагмент фільму про нацгвардійця Марківа

У приміщенні сенату Італії в Римі відбувся показ першої частини документального фільму “The Wrong Place” про нацгвардійця Віталія Марківа, якого італійці засудили за нібито причетність до загибелі місцевого фоторепортера Андреа Роккеллі на Донбасі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Присутні переглянули 35-хвилинний фрагмент фільму. Таким чином італійські правозахисники та автори фільму закликають до дискусії щодо вироку українцю.

Автори фільму з'ясували нові факти та спілкувалися зі свідками, які не були залучені до судового процесу в Павії. Стрічка сповнена детальними фаховими поясненнями картографів, балістиків та інших експертів, які спростовують твердження присяжних, що з позиції Марківа на Карачуні можна було розрізнити людські постаті на відстаніпонад півтора кілометра. Присутні висловили сподівання, що матеріали фільму сприятимуть неупередженому розгляду справиу суді другої інстанції, що розпочинається у Мілані 29 вересня.

Повна версія фільму буде представлена наприкінці осені і за словами режисера Тінацці, документальну стрічку пропонуватимуть для прокату міжнародним компаніям та для представлення на кінофестивалях.

Відео Нацполіція зібрала нові докази непричетності у справі Марківа

Нові докази непричетності нацгвардійця Віталія Марківа до загибелі італійського журналіста в травні 14-го року біля Слов'янська зібрала нацполіція. Сьогодні оприлюднили результати розслідування. Було проведено низку експертиз і слідчих експериментів безпосередньо на місці подій у Донецькій області. Зокрема, вивчили позицію Марківа на горі Карачун, точку, де були бойовики і місце, де загинули іноземні журналісти. Італійські правоохоронці до слідчих дій в Україні, попри запрошення, поки не доєднались.

Нацполіція зібрала нові докази непричетності у справі Марківа
Источник материала
loader
loader