Виплата компаніям Сурків 10 мільярдів гривень: з'явилась відповідь "Приватбанку"
Виплата компаніям Сурків 10 мільярдів гривень: з'явилась відповідь "Приватбанку"

Виплата компаніям Сурків 10 мільярдів гривень: з'явилась відповідь "Приватбанку"

"Приватбанк" планує оскаржити рішення Печерського райсуду Києва щодо Георгія та Ігоря Суркісів. Відповідно до нього, з фінустанови мають примусово стягнути 350 мільйонів доларів (майже 10 мільярдів гривень) на користь компаній, які належать братам.

"Приватбанк" оскаржуватиме рішення щодо виплати компаніям Суркісів 350 мільйонів

Таку заяву зробив голова правління фінустанови Петр Крумханзл. За його словами, "Приватбанк" – найбільший і найприбутковіший державний банк в Україні. Тому тут роблять все можливе, що ніякі судові процеси не впливали на якісне обслуговування клієнтів і стійкість бізнес-моделі. Про це повідомляє Укрінформ.

В результаті таких судових рішень наш внесок в розвиток країни – наші дивіденди до держбюджету – можуть значно скоротитися. У даному конкретному випадку правова позиція банку була виключно сильною та підкріпленою переконливими фактами та доказами. Ми будемо оскаржувати це рішення,
– наголосив Крумханзл.

Голова правління "Приватбанку" додав, що фінустанова продовжить домагатися справедливості як в Україні, так і в міжнародних юрисдикціях. Крумханзл зауважив, що ця справа стосується й українських платників податків, оскільки ті – кінцеві акціонери банку.

Коротко про справу Суркісів і "Приватбанку"

  • Печерський районний суд Києва 2 вересня задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до державного "Приватбанку".
  • Суть позову – депозити на 250 мільйонів доларів та відсотки, які за ці гроші набігли від 2016 року, а це ще приблизно 100 мільйонів доларів.
  • Цьому передувало те, що 2016 році НБУ визнав Суркісів "інсайдерами "Приватбанку" (по суті, співвласниками), тому депозити братів конвертували у капітал банку, а сам банк в результаті націоналізації став державним.
  • 17 травня 2017 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення комісії НБУ, за яким Сурків мала стосунок до "Приватбанку". Також суд скасував накази тимчасового адміністратора "Приватбанку", які стосувалися рахунків фізосіб.
  • Зрештою родина Суркісів, а також пов'язані з ними особи, подали 42 позови проти Національного банку України. Ці справи розглядають і розглядали як в українських, так і міжнародниїх судах. 
Теги по теме
Новости Украины Суд Банк Финансы ПриватБанк Андрей Шляхтин
Источник материала
loader
loader