Президенту банку "Аркада" оголосили підозру
Президенту банку "Аркада" оголосили підозру

Президенту банку "Аркада" оголосили підозру

3 серпня правоохоронці повідомили про підозру президенту банку "Аркада" у привласненні 50 млн гривень з фондів фінансування будівництва житлових комплексів "Еврика" та "Патріотика".

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

Досудове розслідування встановило, що у червні 2018 року підозрюваний на посаді голови правління банку разом зі своїми спільниками розробив та реалізував схему привласнення грошей фондів фінансування будівництва, управителем яких є "Аркада". 

Через видавання кредиту та подальше проведення операцій з використанням суб’єктів господарювання, які не пов’язані з банком "Аркада" та підконтрольні безпосередньо підозрюваному, з фондів фінансування будівництва було виведено 50 млн гривень.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У приміщенні банку, а також за місцем проживання підозрюваного та інших осіб тривають обшуки.

Нагадаємо, що на підставі рішення Правління Національного банку України банк "Аркада" віднесли до категорії неплатоспроможних, у банку запроваджено тимчасову адміністрацію.

Відео Банк "Аркада" віднесли до категорії неплатоспроможних

Луснув банк "Аркада". Нацбанк України відніс його до категорії неплатоспроможних. І якщо вкладники не надто постраждали - більше 90 відсоткам виплатять гроші в повному обсязі. Але що робити інвесторам житла, які вклались в "Аркаду" і квартир своїх досі не отримали? Питання це настільки серйозне, що на одному брифінгу зібрались банкіри, силовики і столична влада. Детальніше – у сюжеті.    

Банк "Аркада" віднесли до категорії неплатоспроможних
Источник материала
loader
loader