У штабі ООС назвали імовірну причину масштабних пожеж у Луганській області
У штабі ООС назвали імовірну причину масштабних пожеж у Луганській області

У штабі ООС назвали імовірну причину масштабних пожеж у Луганській області

Причиною масштабних пожеж у Луганській області, де вогонь вже забрав життя однієї людини, імовірно, є підпал з боку збройних формувань Російської Федерації. На це нібито вказує характер виникнення епіцентрів горіннята їхнє поширення.

Про це повідомили у пресслужбі штабу ООС.

Наразі продовжує горіти 950 гектарів лісу в районі населених пунктів Лобачеве та Лопаскіно. Водночас пожежу поблизу Станиці Луганської локалізовано. Площа займання складала - 10 гектарів.

"Характер виникнення епіцентрів горіння та їхнє розповсюдження свідчить про навмисний підпал, адже вогонь з’явився відразу в кількох місцях одночасно. Завдання Об’єднаних сил – мінімізувати втрати від вогню та не допустити знищення майна місцевого населення", - сказано у повідомленні.

Наразі триває гасіння та локалізація масштабних лісових займань. Оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки та задіяно необхідну кількість особового складу і техніки.  

"Збройні Сили України разом з представниками ДСНС та іншими підрозділами Об'єднаних сил відрізають шляхі поширення вогню на населені пункти", - додали в ООС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок пожежі сухої трави, очерету та лісу у Луганській області загинула одна людина, ще двох з опіками різних ступенів важкості госпіталізували до лікарні. Вогонь знищив 13 покинутих будинків. Пізніше стало відомо, що жертв серед місцевих мешканців немає. 

Однак, військовий, який допомагав гасити пожежу зник безвісти, ще двоє отримали серйозні опіки.  

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що всі постраждалі отримають матеріальну допомогу до 300 тис. грн.  

Відео Під час пожеж у Луганській області загинула людина

Одна особа загинула, ще двох бійців з опіками різних ступенів шпиталізували. Такі наслідки пожежі у Луганській області вранці надали рятувальники. Третю добу вогнеборці гасять вогонь в Кремінському, Станично-Луганському та Новоайдарському районах. Це вздовж лінії розмежування. Ускладнює роботу сильний поривчастий вітер. Через займання сухої трави та лісової підстилки горить близько 1200 гектарів території. У Станиці Луганській стихія знищила 13 покинутих будинків. Під час ліквідації пожежі  на околицях міста на вибуховому пристрої напередодні підірвався рятувальник.  

Під час пожеж у Луганській області загинула людина
Источник материала
loader
loader