Нардеп Ар'єв опублікував ще одне відео переговорів СБУ і вагнерівця
Нардеп Ар'єв опублікував ще одне відео переговорів СБУ і вагнерівця

Нардеп Ар'єв опублікував ще одне відео переговорів СБУ і вагнерівця

Депутат від "Європейської солідарності" Володимир Ар'єв опублікував відео із допиту співробітниками СБУ снайпера Володимира Лі. Він був серед бойовиків ПВК "Вагнера", яких раніше затримали у Білорусі.

Нове свідчення спецоперації СБУ з "білоруськими" вагнерівцями

Нардеп виклав у фейсбуці копії документів, які свідчать про те, що українські спецслужби таки проводили операцію з вагнерівцями, хоча це й заперечують в Офісі Президента.

Зокрема, Ар'єв поширив відео перемовин співробітників СБУ з вагнерівцем Володимиром Лі з Ростова.

Снайпер, найманець, вбивця десятків українських військових. Вбивав також у Сирії. Відверто розповідає про свої злочини. Нагороджений Путіним "За звитягу",
– написав нардеп.

Та додав, що бойовик вже місяць мав би сидіти в українській тюрмі.

Що на записі розповів вагнерівець

Також Ар’єв оприлюднив текстовий запис допиту вагнерівця та копію його паспорта. На записі Володимир Лі розповідає, скільки разів він їздив у "відрядження" на схід України, в яких угрупуваннях бойовиків служив та які обов’язки виконував. 

Крім того, снайпер прокоментував, скількох українських бійців вбив: "Точно не можу сказати. Нехай це буде 50".

Депутат підсумував, що саме через таких бойовиків і те, що інформацію про проведення спецоперації намагаються приховати, політики, військові та рідні загиблих продовжують вимагати створення тимчасової слідчої комісії в Раді.

"Ви маєте знати, які саме злочинці уникнули покарання завдяки російському кроту в Офісі Президента", – наголосив Ар’єв. Та додав, що зрадники та вбивці мають бути покарані.

Запис розмови вагнерівця та співробітника СБУ: відео


Розшифрування розмови СБУ та вагнерівця / Фото з фейсбуку Володимира Ар'єва


Продовження текстового варіанту розмови / Фото з фейсбуку Володимира Ар'єва


Завершення розшифрування розмови / Фото з фейсбуку Володимира Ар'єва

Копія паспорта та автобіографія вагнерівця Володимира Лі / Фото з фейсбуку Володимира Ар'єва

Нардеп Ар'єв опублікував ще одне відео переговорів СБУ і вагнерівця - Фото 1 Нардеп Ар'єв опублікував ще одне відео переговорів СБУ і вагнерівця - Фото 2 Нардеп Ар'єв опублікував ще одне відео переговорів СБУ і вагнерівця - Фото 3 Нардеп Ар'єв опублікував ще одне відео переговорів СБУ і вагнерівця - Фото 4 Нардеп Ар'єв опублікував ще одне відео переговорів СБУ і вагнерівця - Фото 5 Нардеп Ар'єв опублікував ще одне відео переговорів СБУ і вагнерівця - Фото 6 Нардеп Ар'єв опублікував ще одне відео переговорів СБУ і вагнерівця - Фото 7
 

Чому це важливо

  • Якщо затримання бойовиків і справді було спецоперацією українських спецслужб, а вказівка про її відміну йшла з Офісу Президента, це можна розцінювати як державну зраду. Адже 30 бойовиків, які вбивали українців, були майже в руках українського правосуддя.
  • Серед цих військових спеціально навчені бійці для керування переносними зенітно-ракетними комплексами. За свідченнями самих бойовиків, вони брали участь у збитті Іл-76 під Луганськом, де загинули 49 українців, та збитті ще щонайменше двох літаків Су-25 і пасажирського вертольота.
Теги по теме
Новости Украины Война на Донбассе Офис Президента Украина – Россия Наталия Пристанская Пророссийские боевики
Источник материала
loader
loader