"Росія тисне": у Верховній Раді обговорять загострення ситуації на Донбасі
"Росія тисне": у Верховній Раді обговорять загострення ситуації на Донбасі

"Росія тисне": у Верховній Раді обговорять загострення ситуації на Донбасі

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони має намір 9 вересня обговорити загострення ситуації на Донбасі. Мовиться про порушення проросійськими бойовиками угоди про припинення вогню та тиск Росії на українську владу.

Народні депутати дадуть оцінку обстрілам, які здійснили окупанти на Донбасі. Про це говорила нардепка від "Слуги народу" Ірина Верещук в ефірі "Свободи слова" 7 вересня.

Про засідання комітету ВРУ щодо загострення на Донбасі

Верещук запитали, чи дійсно можна вважати загибель українських військових, обстріли бойовиків і те, що вони ці обстріли відкрито анонсують, лише "поодинокими провокаціями". 

Депутатка відповіла, що з цього приводу поділяє позицію глави держави та його Офісу. Засідання ж комітету ВРУ з питань нацбезпеки й оборони відбудеться 9 вересня: там депутати розглянуть проблему загострення на Донбасі й вирішать, якою буде позиція комітету.

Додала Верещук, що, на її думку, з приводу ситуації на Донбасі треба скликати термінове засідання РНБО. Позиція РНБО важлива й для того, щоб депутати у парламенті могли дати компетентну оцінку усім подіям.

Про Росію та її роль у подіях на Донбасі

Що робить у цьому випадку Росія? Росія тисне на українську владу, аби та змінила своє рішення в парламенті – постанову про вибори на Донбасі,
– наголосила Верещук.

У постанові вказано, що провести вибори на Донбасі без виконання безпекових умов неможливо, і це дуже не подобається Кремлю.

У підсумку обстріли бойовиків нардепка назвала черговим актом агресії. І зауважила, що дії РФ свідчать про її бажання зірвати зустріч у нормандському форматі та про небажання рухатися до миру на Донбасі.

Вересневе загострення на Донбасі: що слід знати

  • 5 вересня ватажок "ДНР" Пушилін наказав бойовикам атакувати ЗСУ біля Шумів. Дату нападу озвучив наперед – 7 вересня.
  • Україна терміново скликала засідання ТКГ, а в командуванні ООС пригрозили бойовикам потужною відповіддю. 
  • Але напади бойовиків почалися вже 6 вересня: на Донбасі вперше з початку перемир'я після ворожого обстрілу загинув український військовий, ще один зазнав поранення.
  • Того ж 6 вересня на невідомому пристрої підірвався військовий автомобіль, травмувалися двоє військових. На жаль, один з них згодом помер.
  • І от 7 вересня бойовики знову анонсували атаку на ЗСУ – цього разу на 9 вересня.
Теги по теме
Россия Новости Украины Верховная Рада Новости политики Война на Донбассе Слуга народу Украина – Россия Олесь Друкач
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader