Санкції Євросоюзу проти Білорусі почнуть діяти не пізніше 21 вересня - очільник МЗС Чехії
Санкції Євросоюзу проти Білорусі почнуть діяти не пізніше 21 вересня - очільник МЗС Чехії

Санкції Євросоюзу проти Білорусі почнуть діяти не пізніше 21 вересня - очільник МЗС Чехії

Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек заявив, що санкції Європейського союзу проти білоруських чиновників набудуть чинності не пізніше 21 вересня, а перелік осіб, на яких вони поширюватимуться,можуть розширити. 

Про це він сказав в інтерв'ю місцевому каналу Ceska Televize.

"Спочатку в списку повинно було бути 20 осіб, але коли ми побачили жорстокі напади білоруської поліції на демонстрантів, ми вирішили, що можемо його розширити найближчими днями", - повідомив голова МЗС Чехії. Він додав, що якщо білоруська влада не змінить ставлення до учасників протестів, то санкційний список розширять.

Крім цього, Петршичек зазначив, що разом з колегами закликав Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля прискорити процес затвердження санкцій. Окремо він прокоментував нещодавні санкції проти Лукашенка і ще 29 осіб, введені Литвою, Латвією і Естонією. На його думку, хоч ці заходи мають символічний характер, насправді ефект від них незначний. 

Нагадаємо, нещодавно німецька газета die Welt повідомляла, що низка європейських країн нібито виступає проти того, аби ввести санкції проти Олександра Лукашенка через скандальні президентські вибори.

Відео Білорусь запроваджує зустрічні санкції для посадовців з країн Балтії

Зустрічні санкції – Білорусь підготувала свій "чорний список" для посадовців з країн Балтії, які, на думку білоруського МЗС, втручаються у внутрішні справи країни. У білоруському санкційному списку кілька десятків осіб, при чому, за словами тамтешнього міністра закордонних справ, їм заборонять в’їзд не лише до Білорусі, але і до Росії. Раніше країни Балтії запровадили персональні санкції проти 29 білоруських посадовців, в тому числі і проти Олександра Лукашенка. Напередодні у Білорусі увесь день тривали суди над затриманими 1 вересня. Вироки - від 5 до 20 діб арешту - та штрафи отримали кілька десятків людей. У Мінську тим часом вигадують креативні способи протесту - так у дворі одного з будинків за міліціянтами, які приїхали знімати біло-червоно-білий прапор, ходив почекун на знак того, що білоруси чекають, що міліція перейде на бік протестувальників.  

Білорусь запроваджує зустрічні санкції для посадовців з країн Балтії
Источник материала
loader
loader